MALMÖ. Svenskarnas parti har på sin hemsida kommenterat bråket i Malmö som resulterade i att åtminstone sex personer skadades natten mot idag. Nordfront väljer att återpublicera uttalandet i sin helhet.

SvP

Svenskarnas parti, SvP, skriver i ett uttalande på sin partihemsida att ett sällskap på sex personer, varav några är medlemmar i SvP, blev attackerade i Malmö av vänsterextremister natten mot idag. SvP skriver att sällskapet till att börja med flydde från angriparna men att de tvingades freda sig när en i sällskapet hamnade på efterkälke och blev misshandlad av vänsterextremisterna.

Sedan i höstas har attackerna och trakasserierna mot nationalister i Malmötrakten intensifierats, skriver SvP som menar att den senaste sammandrabbningen bör ses med detta som bakgrund.

Läs hela uttalandet nedan:

SvP kommenterar nattens händelse i Malmö

Under söndagen har flera medier skrivit om hur ”nazister” i Malmö under lördagsnatten anfallit personer som deltagit i en feministisk demonstration. Uppgifterna som främst har hämtats från våldsvänstern själva stämmer dock inte överens med det faktiska händelseförloppet, utan istället har det hela lyfts fram i ett försök att förändra bilden av det ensidiga vänstervåldet.

Sedan i höstas har vänstervåldet i Malmötrakten intensifierats. Nationalister har blivit attackerade och misshandlade vid sina hem, hotade och trakasserade. Så sent som tidigare i veckan blev en yngre nationalist utsatt för hot. Ännu har polisen inte gripit någon för de upprepade incidenterna. Lördagskvällens händelser är en del i det intensifierade vänstervåldet.

Under lördagen hade ett sällskap på sex personer sammanstrålat på en restaurang i centrala Malmö för att äta och titta på en sportgala. Några ur sällskapet är medlemmar i Svenskarnas parti.

När sällskapet skulle bege sig hemåt attackerades de med flaskor och stenar av en grupp på cirka 25 vänsterextremister som kände igen nationalisterna. Sällskapet försökte först avlägsna sig från platsen men en i gruppen hamnade på efterkälken och blev misshandlad av vänsterextremisterna med flaskor och andra tillhyggen.

När resten i sällskapet upptäckte att deras kamrat var i fara så vände man tillbaka för att skydda honom och man lyckades till slut få loss honom från vänsterpöbeln. Efter det så avlägsnade sig sällskapet från den numerärt överlägsna gruppen vänsterextremister. Kort därefter såg sällskapet en polispatrull. De sökte upp poliserna och bad om hjälp med vård av kamraten som råkat illa ut.

De våldsamma vänsterextremisterna ska enligt egen utsago ha deltagit på en feministdemonstrationen tidigare under kvällen. En vänsterextrem hemsida rapporterar att man sett nationalisterna sprida material varpå man ”reagerat” på detta. Enligt uppgifter i media ska de vänsterextrema demonstranterna även varit inblandade i andra våldsamheter under kvällen. Bland annat ska de ha attackerat en butik under demonstrationen.

Det är en grundläggande rättighet att få försvara sig och sina kamrater under pågående angrepp.  Svenskarnas parti fördömer det politiskt motiverade våldet och ser allvarligt på att samhället inte har viljan eller kapaciteten att stoppa vänstervåldet. Vi ser det som en plikt som svenskar att ingripa till skydd av folkkamrater som utsätts för våld.

Trots att många detaljer kring vad som hände i Malmö har varit och förblir oklara har etablerad media konsekvent påstått att nationalister utan minsta provokation angrep och knivhögg feminister som var på väg hem från en demonstration. Den versionen stämmer uppenbarligen illa överens med det SvP framför i uttalandet.

Nordfront kommer att återkomma i ämnet när mer information blir tillgänglig.


  • Publicerad:
    2014-03-09 23:35