VARBERG. Enligt SVT Halland skulle Nordfront ha ”hängt ut arrangörerna” till en så kallad antirasistisk demonstration i Varberg.

jacob3

Arrangörer hyllar grupper som Antifascistisk aktion visar Nordfronts granskning.

Under lördagen granskade Nordfront arrangörerna bakom en ”antirasistisk” demonstration i Varberg. Nordfronts granskning visar bland annat hur arrangörerna bakom demonstrationen själva utger sig för att vara kommunister och hyllar vänsterextremistiska organisationer så som Antifascistisk Aktion.

Personerna bakom demonstrationen har tidigare låtit sig intervjuas i ett hyllningsreportage i tidningen Hallands Nyheter där de öppet figurerar med sina namn.

Men att Nordfront också nämner dessa offentliga personer i sin granskning är enligt SVT Halland detsamma som att Nordfront ”hänger ut” dem. Nordfront ska heller inte räknas som en tidning utan som en ”nazistisk organisation” enligt SVT.

En nazistisk organisation hänger ut arrangörerna till dagens antirasism-manifestation i Varberg. I kommentarsfältet uppmanas nazister att besöka manifestationen.

SVT försöker sedan göra gällande att det förekommer ”hot på nazistsajt” men undanlåter att informera om att kommentarer i Nordfronts kommentarsfält inte är redaktionellt material och därför inget som Nordfront kan hållas ansvarig för.

Att flera av arrangörerna själva utger sig för att vara kommunister och hyllar grupper som Antifascistisk aktion – som öppet använder våld som en strategi mot meningsmotståndare – är enligt SVT Halland ”spekulationer kring politisk åsikt”.

För att försvåra för läsarna att kunna dra sina egna slutsatser väljer SVT Halland att inte nämna Nordfront vid namn.

Källa:
Hot på nazistsajt


  • Publicerad:
    2015-05-04 11:15