LÖGNPRESSEN. SVT:s Anders Holmberg konfronterades nyligen av Granskning Sveriges Johan Andersson rörande en intervju med Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Men istället för att svara på frågan blir han helt tyst och lägger på luren.

Det var i torsdagens partiledarutfrågning i SVT som Agenda-journalisten Anders Holmberg frågade ut Moderaternas Ulf Kristersson tillsammans med kollegan Camilla Kvartoft.

Under intervjun sade Kristersson att migrationspolitiken under sin företrädare som moderatledare, den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, blev ”alldeles för liberal”.

— Vi borde ha sett problemen tidigare, vi borde ha ändrat oss tidigare, sade Kristersson.

När Holmberg frågade hur han inte kunde ha insett det, i egenskap av minister i regeringen, svarade Kristersson bara att det även var många andra som inte såg problemen.

När Granskning Sveriges Johan Andersson ringer upp Anders Holmberg och frågar varför han inte pressade Kristersson mer på frågan, med tanke på den tidigare moderatledaren Bo Lundgrens avslöjande om att både Reinfeldt och Kristersson hade en plan att rasera välfärdsstaten med hjälp av massinvandring, blir Holmberg bara tyst.

— Var ringer du ifrån? Är det Granskning Sverige? frågar Holmberg till slut.

Sedan säger han ”ha det bra” och lägger på luren.

Lyssna på samtalet nedan:


  • Publicerad:
    2018-09-01 09:00