KULTURMARXISM. På fredagskvällen sändes den antivita filmen Dear White People i SVT 2.

Den homosexuelle afroamerikanen Justin Simien vann ett pris för filmen Dear White People vid Sundance Film Festival 2014. Foto: CC BY 2.0.

Den antivita filmen Dear White People, (Kära Vita Människor) sändes i SVT 2 på fredagskvällen. Filmen handlar om ett gäng svarta studenter vid universitetet i Winchester, vilket annars nästan bara har vita studenter.

Den svarta mediastudenten ”Samantha White” driver ett radioprogram på universitetet med namnet Dear White People där hon kritiserar vita människor och deras rasism mot de svarta studenterna.

De vita studenterna utmålas som dumma, rasistiska mobbare som hela tiden vill förtrycka de svarta studenterna. Den vita studenten Kurt Fletcher håller en fest med blackface-tema, det vill säga att de vita målade ansiktet svart för att håna de svarta studenterna, vilket resulterade i rasliga konflikter på universitetet.

Filmen Dear White People från 2014 ligger också till grund för TV-serien med samma namn. Filmen är gjord av produktionsbolagen Code Red Films, Duly noted och Homegrown Pictures, och den är regisserad av den homosexuella afroamerikanen Justin Simien.

Antivita budskap, rasblandning och homosexualitet spelar nyckelroller i filmen, som svenska public service alltså valde att sända som kvällsunderhållning på fredagskvällen.

Källa:
Dear White People


  • Publicerad:
    2020-04-04 14:00