INRIKES. I måndags när statsminister Stefan Löfven blev utbuad på Sergels torg under firandet av hockeylandslagets VM-guld försvann ljudet från SVT:s sändning. Statskanalen skyller nu på ”tekniskt fel”.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur statsminister Stefan Löfven möttes av förakt och burop på Sergels torg under firandet av hockeylandslagets VM-guld. Bland annat ska ”sossesvin” ha skanderats. Ljudet från firandet, som sändes på SVT, försvann plötsligt i samband med att statsministern utbuades.

Nu har dock statskanalen kommit med förklaringen till att ljudet plötsligt försvann under firandet. Efter klagomål på Twitter ska kanalen ha valt att skylla på att det var ”tekniskt fel” som var orsaken till att ljudet försvann.

I vår samsändning med TV4 tappade vi rent tekniskt ljudet strax innan Löfven talade, så en kort tid hördes endast studioljud”, skriver SVT på Twitter.

Ursäkten tycks dock inte falla kritikerna i smaken.

Och det förväntar ni er att vi ska tro på? Herregud”, skriver en av många kritiker på Twitter som svar till SVT. En annan skriver:

Totalt skamlöst ljugande. Ingen vettig människa tror på er bortförklaring. Vi är många som sagt upp licensen och fler blir det. Lägg ner!”.

Källor:
SVT Twitter
Surfrille Twitter


  • Publicerad:
    2017-05-25 12:25