INRIKES. SVT:s expert som ska ”hjälpa journalister att slåss mot troll och lögner”, råkade istället avslöja att SVT själva sprider fake news.

Johan Andersson från YouTube-kontot Feministinspektionen ringde upp SVT:s fake news-expert Annelie Frank på ”Faktajouren”, vars uppgift är att ”hjälpa journalister att slåss mot troll och lögner”.

”Annelies nya jobb är som projektledare bakom Fojos senaste satsning Faktajouren, en kunskapsbank med information och tips som ska hjälpa journalister att genomskåda propaganda, troll, desinformation och rena lögner”, går det att läsa om Franks arbetsuppgifter.

Frank vill dock inte kännas vid att hon använt begrepp som fake news, trots att det och flera synonymer används upprepade gånger i artikeln på SVT. Hon hävdar då istället att SVT-journalisten Agneta Gustavsson förvridit vad hon sagt och avslöjar därmed ofrivilligt SVT som spridare av fake news.

Andersson frågade vidare om det är sant som skrivits i medierna gällande att ”invandringen är lönsam” eller att ”Sverige bryter mot internationella konventioner om man minskar på invandringen”. Något svar på detta kunde Frank dock inte ge, då hon påstod att hon inte ”förstod frågan”.

— Tror du på alla människors lika värde?, frågade Andersson då.

— Ja, svarade Frank efter en lång stund.

— Vad betyder att ”alla är lika värda”?, fortsatte Andersson.

— Jag förstår fortfarande inte riktigt vad du vill med det här samtalet, svarade Frank.

Sedan hade hon ”inte längre tid” att prata då de ”inte skulle komma någon vart”. Hon sade även att hon skulle ”in på ett annat möte”.

Se klippet nedanför:

Källa:
Hon ska hjälpa journalister att slåss mot troll och lögner


  • Publicerad:
    2018-05-21 20:55