GRANSKNING. Afghandrevet har tagit över SVT.

Agneta Brolin skriver den 30 april en artikel om afghanerna som SVT vill skall få stanna i Sverige till varje pris och inte behöva uppfylla några krav alls. När afghanska sexualbrottslingar får uppehållstillstånd sopar SVT normalt allt under matten eftersom det inte passar med deras ofta uppenbara vänsterextrema agenda.

När Brolin kontaktas påstår hon att redaktionen tagit initiativet till hennes inslag och fortsätter att påpeka att det är stor efterfrågan på ”gröna arbeten” men att afghanerna inte kan ta de jobben eftersom de måste ha varaktiga jobb i minst två år.

De måste ha jobb innan december?

— Ja, precis, ja.

Afghanerna klarar inte av konkurrensen

Arbetslösheten stiger nu kraftigt i Gävleborg enligt reportaget, men Mohamed Chabchoub, chef på Arbetsförmedlingen säger bara att den ”börjar öka”. Hon påstår också att det skall finnas jobb inom något som kallas de ”gröna näringarna”.

Just nu drevar SVT med runt tio artiklar i veckan för att staten skall luckra upp lagarna för de ”ensamkommande”. Om en neutral observatör inte ser SVT:s totala och planerade aktivism bör personen i detta läge betraktas som hjärndöd.

Brolin får utveckla:

Det har dykt upp liknande artiklar om afghanernas utsatthet. Tror du att det kan finnas koppling till aktivism eller är det ren journalistik? Vill ni påverka gymnasielagen?

— Nej, det tror jag inte eftersom vi även har pratat med de lokala riksdagspolitikerna.

Det är inget försök att påverka då eller?

— Ja, eller ställa frågan och höra vad de tycker.

Men den som ställer frågan sätter väl också agendan?

— Ja, fast inte nödvändigtvis för att påverka.

Det finns ingen infallsvinkel från SVT:s sida att man vill påverka gymnasielagen?

— Nej, det tror jag inte.

Detta att man tar upp en utländsk grupps problematik när hundratals svenskar kvävs till döds runt omkring i Sverige varje vecka i vad som kanske kan kallas de största krisen sen andra världskriget, rent ekonomiskt i alla fall kan ju te sig lite osmakligt. Är det något du vill kommentera?

— Nej, det är det inte.

Kan du se något fall där etniska svenskar blir mer eller mindre lidande i någon situation, alltså där man talar specifikt om etniska svenskar?

— Varför skulle man göra det?

För att du pratar om en viss utländsk grupp som lidande. Kan inte etniska svenskar också lida?

— Fast, ja.

Eller?

— Ja, vet du vad, nu hänvisar jag dig vidare till ansvarig utgivare Joanna Wågström.


  • Publicerad:
    2020-05-29 11:37