SVT. I vanliga fall skulle SVT:s nyhetsuppläsare stått och ljugit om att asylsökande är enbart färdigutbildade ingenjörer och läkare. Men när han trodde att han inte var i sändning kallade han dem för ”kebabtekniker”.

SVT Sörmlands nyhetsankare Fredrik Ahl hade stor show när SVT Sörmland skulle sända lokala nyheter under gårdagskvällen. Omedveten om att hans show gick ut till flera på tv-nätet sjöng Ahl opera och kallade asylsökande för kebabtekniker under vinjetten.

– Människor som flyr till Sverige har aldrig varit så välutbildade som nu enligt den granskning som Sveriges Television har gjort. De som kommer är ofta färdigutbildade ingenjörer, läkare och kebabtekniker, säger Fredrik Ahl när han skojar om massmedias mytbildning kring asylsökande som högutbildade.

Ahl säger till Expressen att han brukar skoja inför en tv-sändning för att komma igång. Han har också bett om ursäkt för att ha kallat asylsökande för kebabtekniker i själva sändningen.

– Om någon har tagit illa upp ber jag om ursäkt rakt av. Man ska välja sina ord. Hade jag vetat att det skulle gå ut, hade jag inte sagt så, säger han.

Källa:
Här spårar SVT:s sändning ur helt


  • Publicerad:
    2015-06-04 10:30