MEDIA. SVT:s programchef och tillika ansvarige utgivare för kanalens riksnyheter har meddelat att han kommer att avgå från sina uppdrag. Som anledning anger han ”tryck från ganska mörka krafter”.

Ulf Johansson läxas upp av oerhört mörka krafter i sitt eget direktsända program och på bästa sändningstid.

Ulf Johansson har sedan fem år tillbaka arbetat som programchef på Sveriges television (SVT) samt ansvarig utgivare för SVT:s riksnyheter. Nu meddelar han dock att han kommer att avgå och från och med den första september istället arbeta på Samhällsredaktionen i Göteborg med ansvar för SVT Opinion och Opinion live.

Enligt Johansson själv är det framförallt trycket från ”mörka krafter” som fått honom att vilja byta inriktning på karriären.

— En sak som påverkat mig mycket är att det blivit ett sådant tryck från ganska mörka krafter kring frågor om terrorism, flyktingar, migration och integration. Ibland har jag gått hem från jobbet och känt mig smutsig av alla påhopp som kommer via telefon eller mejl. Det är obehagligt, men samtidigt något som hela redaktionen måste klara av att stå emot även i fortsättningen, förklarar han.

Exakt vad Johansson menar med ”mörka krafter” är något oklart. Han fick dock senast i september utstå en ordentlig och direktsänd uppläxning av DN:s judiske chefredaktör Peter Wolodarski i sitt eget program Aktuellt. Detta eftersom han tidigare hade tillåtit Nya Tiders chefredaktör Vavra Suk att möta bluffhistorikern Henrik Arnstad i Aktuellt, där programledaren dessutom varit så fräck att hon ”fördelat ordet i opartisk anda”.

Lyssna även när Ulf Johansson talar ut om Wolodarskis uppläxning med Granskning Sverige nedan:

Källor:
SVT Nyheters chef Ulf Johansson slutar
Peter Wolodarski om SVT:s Aktuelltdebatt: ”Oerhört slappt”


  • Publicerad:
    2017-03-29 15:00