MEDIAMAKT. Tidningen Sydsvenskan uppmärksammade att nationalsocialister i delar av Sverige hedrat minnet av Adolf Hitler i helgen. När tidningen får reda på att polisen inte vidtagit några åtgärder mot aktivisterna i Skåne tvingar de polisen att ändra sitt beslut.

Polisen i Skåne hade inte upprättat någon anmälan gällande banderollerna som hängts upp i länet till minne av den tyske ledaren Adolf Hitler. Sydsvenskan ringde då upp polisen i Skåne för att se hur ärendet hanteras.

— Det har inte föranlett någon åtgärd från polisens sida, sade skånepolisens informatör Maya Forstenius till tidningen.

Tidningen frågar då varför polisen tagit det beslut de har gjort. Forstenius svarar då att hon inte kan svara på varför man valt att hantera det så här och att det är inre befäl som fattar det beslutet.

Sydsvenskan reagerade på polisens beslut att inte agera lika kraftfullt som polisväsendet i resten av landet. Därför ringde tidningen, med sin egen agenda, upp skånepolisen och påverkade dem att upprätta en anmälan.

Polisens inre befäl i Kristianstad, Anders Sandqvist, sade sig först inte ha hört talas om propagandaspridningen när tidningen ringde upp honom första gången. Men han återkom senare med beskedet att man nu har upprättat en anmälan.

Källa:
Skånepolisen ska utreda nazistpropaganda i Bromölla


  • Publicerad:
    2014-04-22 21:45