MEDIA. Tidningen Sydsvenskan, som är en del av Bonnierkoncernen, tvingas spara pengar. I veckan presenterade tidningens ledning konkreta sparförslag.

Fram till idag har Sydsvenskans avdelningar nyheter, kultur/nöje och sport givits ut som separata tidningar. Men nu kan det vara slut på det. Ledningen vill nämligen skära ner antalet tidningar till två stycken.

Sydsvenskan

Det är avdelningen kultur/nöje som kan komma att försvinna som separat tidning. Istället vill man föra in avdelningen i huvudtidningen. Syftet med den åtgärden är att skära ner på antalet sidor för att därigenom minska på kostnaderna.

Detta är nödvändigt då Sydsvenskan står inför en nedskärning av de redaktionella kostnaderna på upp till 20 procent.

I oktober 2012 kunde Nordfront rapportera om att Bonniertidningarna Dagens industri, Sydsvenskan, Expressen och Dagens Nyheter eventuellt skulle komma att slås ihop till en och samma tidning. I april i år genomfördes också en hopslagning, även om den enbart kom att beröra Sydsvenskan och Dagens Nyheter.

Som ett resultat av den hopslagningen lämnade ett 50-tal personer DN, samtidigt som ytterligare ett 20-tal tjänster på DN är hotade. Enligt ännu obekräftade uppgifter hoppas även Sydsvenskan på att kunna dra ner på ett 30-tal tjänster.

Källa:
Sydsvenskan planerar för färre sidor


  • Publicerad:
    2013-05-12 23:20