En lokalavdelning till fackförbundet syndikalisterna har sålt arbetstillfällen för så mycket som 40 000 kronor till ickesvenskar som därmed fått arbetstillstånd i Sverige.
SAC
Det är medlemmar ur lokalavdelningen Västerorts LS som bedrivit en synnerligen självisk främlingsimport. För mellan tjugo- och fyrtiotusen kronor har de sålt anställningar på företag till människor utanför EU. Det har främst varit städjobb till latinamerikaner det handlat om och avdelningen skall ha maskerat inbetalningarna som ”medlemsavgifter i förskott”.

Enligt Sveriges Radio Ekot har Ruben Tastas Duque, ordföranden i Västerorts LS, varit medveten om de olagliga försäljningarna under en tid. Duque försvarar sig dock med att flertalet medlemmar blivit uteslutna så fort det kommit till hans kännedom att de sålt arbetstillfällen: ”Vi har kastat ut folk hela tiden, vi har reagerat hela tiden, vi har kastat ut runt ett tiotal medlemmar på grund av det här.”

Duque har dock inte gjort någon polisanmälan eftersom han menar att det kan drabba de främlingar som fått arbetstillstånd. Men den förklaringen har inte gått hem hos Fackföreningen syndikalisternas generalsekreterare, som uppger att lokalavdelningen Västerorts LS har blivit utesluten ur fackförbundet.

Ruben Tastas Duques kom till Sverige från Uruguay. Han skall i december 2010 ha uppgett i en intervju med tidningen Lag & Avtal att en majoritet av Västerorts LS medlemmar är illegala invandrare.

Källa:
Syndikalister sålde uppehållstillstånd


  • Publicerad:
    2013-03-03 16:16