SYRIEN. President Bashar al-Assad besökte frontlinjen i Idlib. Det är den fientliga milisens sista större fäste.

al-Assad vid frontlinjen på tisdagen. Foto: Syriens regering.

Under tisdagen gjorde Syriens president Bashar al-Assad en överraskningsvisit hos trupperna som befinner sig väster om den nyligen befriade staden Khan Sheikhoun.

Resan till frontlinjen föregick de långa samtal som igår hölls mellan Rysslands president Vladimir Putin och Turkiets ledare Recep Tayyip Erdoğan angående situationen i Syrien.

Samtalen ledde till undertecknandet av ett memorandum som syftar till att minska spänningarna i de kurdisk-kontrollerade områdena i norra Syrien.

Efter sitt besök vid fronten lät al-Assad meddela Turkiets ledare att Syrien har för avsikt att återta hela sitt land.

— Erdoğan är en tjuv och nu stjäl han vårt land, sade Assad och tillade att Syriens territorium ska ”återtas till sista centimetern”.

Turkiet hade tidigare anfallit en milis ledd av kurder, vilka av Erdoğan betraktas som terrorister. Anfallet kom som ett brev på posten när USA meddelade att de tänkte dra tillbaka sina stationerade trupper.

Enligt ryska RT sade al-Assad till Putin på telefon att han ”med alla legitima medel” kommer att fortsätta bekämpa terrorism.

Assads regeringskansli har också låtit meddela att regeringen dessutom vägrar att acceptera någon form av invasion i landet, oavsett vilka förevändningar angriparna kan tänkas komma med.

Assads ledarskap, hans regims styrka och svagheter diskuterades i senaste avsnittet av Radio Nordfront, RN DIREKT#140:

Källor:
Facebook/رئاسة الجمهورية العربية السورية
Assad visits frontline in Idlib, vows to retake all of Syrian land


  • Publicerad:
    2019-10-23 15:15