SAMHÄLLE. Skolinspektionen kan inte utreda ärendet eftersom mannen saknar lärarlegitimation.

En man i 50-årsåldern som i över 20 år har arbetat som lärare på en skola i södra Stockholm har fått en varning av skolans ledning efter att han har haft en olämplig relation till en av skolans elever.

Mannen har skickat meddelanden till eleven som är 15 år i vilka han uttrycker romantiska känslor. Han har även tafsat på eleven.

Läraren har även tidigare förälskat sig i unga elever. Nu har han av skolans ledning fått en varning men han får lov att jobba kvar på skolan.

Föräldrar protesterar
Föräldrar som har barn på skolan är missnöjda över beslutet och kräver att han ska sparkas.

— En varning räcker inte. Hela processen är dåligt skött. Rektorn borde skickat hem läraren under utredningen och vi vill att han sparkas. Vi vill inte ha våra barn på den här skolan, säger en förälder.

Sveriges Radio har fått del av textkommunikation mellan läraren och eleven. Bland dessa meddelanden kan man läsa hur mannen beskriver sin längtan efter att umgås med eleven. Han har också tagit initiativ för att få träffa eleven på tu man hand både i och utanför skolan. Läraren skyller sitt beteende på att ”det har utvecklats känslor” som han inte har haft förmåga att hejda.

Mannen och situationen är anmälda till Skolinspektion som dock inte kan utreda ärendet på grund av en formell teknikalitet: Mannen saknar lärarlegitimation. Därför kommer heller inte skolinspektionen åt honom.

Källa:
Lärare fick känslor för 15-årig elev – får jobba kvar


  • Publicerad:
    2018-10-17 16:25