Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Barn måste snart legitimera sig med bank-id för inträde till Halmstads-badhus

18 april inleddes registrering 2 maj träder bestämmelsen i kraft.

Ny lag möjliggör nekat tillträde till badhus och bibliotek

Träder i kraft 1 juli Regeringen: ”Alla ska kunna känna sig trygga på allmänna platser.”

Cissi Wallin kräver separata badtider för män och kvinnor

INRIKES. I en krönika i den judiskägda tidningen Expressen skriver den judiska feministen Cissi Wallin om hur män förstör upplevelsen för kvinnor på badhus. Därför instämmer hon i kravet från Sveriges muslimska minoritet om separata badtider för män och kvinnor på kommunala badhus.

Flera miljoner satsas för att lära rasfrämlingar att simma

MÅNGKULTUREN. Rasfrämlingar som uppehåller sig på asylboenden runt om i Sverige ska få lära sig simma genom ett nytt projekt som Svenska Livräddningssällskapet driver.

Ung kvinna sexuellt ofredad av sju unga män på badhus

BROTT. En artonårig flicka blev under tisdagen antastad av sju unga män när hon befann sig i bubbelpoolen på Vattenpalatset i Vänersborg.

“Flyktingbarn” förlustade sig på småtjejer i Växjö simhall

FRÄMLINGSINVASIONEN. Unga flickor blev fritt villebråd när en grupp så kallade flyktingbarn besökte ett badhus i Karlskrona. ”Flyktingbarnens” personal bortförklarade övergreppen med att det ”det är bara sånt de gör”.

Pappa hjälpte polisen att gripa pedofil

INRIKES. En pappa stod och väntade på sin dotter på badhuset i Arvika. Flickan kom utspringandes och berättade att en man gått in i kvinnornas omklädningsrum och tittat på när flickan och hennes kompisar duschade.

Syriska barn utreds för sexövergrepp i Tyskland

TYSKLAND. Sju barn, sex av dem syrier, är misstänkta av polisen för att ha omringat och tafsat på tre systrar på ett badhus i Berlin. Av de sju misstänkta är sex stycken mellan 7 och 11 år.

Pojke utsattes för homosexuellt ofredande av 18-åring i badhus

VIMMERBY. Flera sexuella ofredanden har de senaste dagarna polisanmälts på en badavdelning i Mässhallarna i Vimmerby. I ett av fallen är gärningsmannen gripen.

“Ensamkommande flyktingbarn” antastar flickor på badhus i Örnsköldsvik

ÖRNSKÖLDSVIK. Badanläggningen Paradiset har haft återkommande problem med att ”ensamkommande flyktingbarn” antastar flickor. Den första april var det dags igen. Två gånger på en dag.

Nu ska DO utreda könsseparerade badhus

INRIKES. Nu ska Diskrimineringsombudsmannen undersöka ifall badhus får ha skilda badtider för män respektive kvinnor.

Kvinna antastad på äventyrsbad i Skövde

SKÖVDE. Ännu ett badhus drabbades igår av sexuella trakasserier. Polis och media har ännu inte gått ut med information om vem gärningsmannen som antastade en kvinna är.

Näste 2 agerade trygghetsvärd på Kungälvs badhus

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen agerade under gårdagen trygghetsvärdar på Kungälvs badhus. Initiativet uppskattades av personal och gäster och allt gick lugnt till.

Irakisk “flykting” våldtog 10-årig pojke på badhus – var i ett “sexuellt nödläge”

ÖSTERRIKE. I början av december förra året blev en 10-årig pojke våldtagen på ett badhus i Wien av en tjugoårig, irakisk “flykting” som förklarar sitt beteende med att han var i “sexuell nöd”.

Kraftig ökning av sexuella övergrepp på badhus i Borlänge

BORLÄNGE. Under förra året inträffade hela 20 fall av sexuella övergrepp på äventyrsbadet Aquanova i Maserhallen i Borlänge. Enligt ansvariga på badhuset är det i många fall unga invandrare som stått för övergreppen.