Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Van der Leyen: Ryska banker på tur för sanktioner

Sberbank huvudfokus  ”Vi ska krympa hans intäkter för olja och gas.”

Ett holländskt bankkort

Holländska banker stänger vaccinkritiska organisationers bankkonton

Bankerna attackerar vaccinkritiker Stängde av privata konton Anklagas för ”fientlighet mot staten”.

Red Ice kastas ut från ännu en betalningslösning

REPRESSION. Den amerikanska alternativmedian Red Ice stängs av från ännu en betalningslösning. Leverantören av tjänsten hade läst ”negativa artiklar” om Red Ice.

Ännu mer censur och repression i kölvattnet av BLM

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Sociala medier och banker har återigen gått till attack med en koordinerad nedstängningskampanj.

Vem styr över de finansiella stödpaketens utdelning i USA?

STORFINANS. Världens största fondförvaltare BlackRock kontrolleras av judiska finanshajar. Under den senaste veckan har de fått ännu mer makt.

Ny lag: Storbanker skyldiga att hantera kontanter

EKONOMI. En ny lag som tvingar storbanker att hantera kontanter röstades på torsdagen igenom av riksdagen. Syftet är att behålla möjligheten att betala med kontanter.

Den eviga banken

EKONOMI. Johan Persson lyfter i den här artikeln fram ett antal fakta som visar hur kontrollen över den globala ekonomin är koncentrerad till ett fåtal aktörers händer.

Finansinspektionen misstänks ha begått brott

INRIKES. Den statliga tillsynsmyndigheten erkänner nu att man har plockat bort känslig information för att undgå granskning.

Schweiz kan förbjuda privata banker att skapa pengar

SCHWEIZ. Schweiz kan komma att förbjuda privatägda banker från att skapa pengar i framtiden. Det schweiziska parlamentet har beslutat att låta medborgarna bestämma om förslaget ska bli verklighet eller inte.

Svenska folkets skulder växer

EKONOMI. Nya siffror från SCB visar nu att utlåningstakten till Sveriges hushåll växer med cirka 7,1 procent varje år. Orsaken till detta är bostadsmarknaden som driver upp skuldsättningstakten hos de svenska hushållen.

Ny bank i Texas utmanar Federal Reserve

UTRIKES. Ett nytt banksystem som backas upp med guld istället för kontroversiella så kallade fiatpengar har lanserats av den amerikanska delstaten Texas. Banken kommer att utmana den ökända judiskt privatägda centralbanken Federal Reserve.

Judiska Goldman Sachs vinnarna av finanskrisen

VÄRLDEN. Spåren efter den stora finanskrisen 2007 sitter fortfarande kvar i de globala bankerna runt om i världen. Men den stora vinnaren på alla plan är Goldman Sachs. Deras aktie har sedan 2008 stigit med 170 procent.