Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Efter bidragsregnet från Sverige – Spanjorer får fyra dagars arbetsvecka

Nordeuropeiska länder betalar coronastöd och skär ner Mottagarland för stödet inför mer ledigt.

Godkännande av EU:s coronafond stoppas tillfälligt i Tyskland

UTRIKES. Tysklands högsta domstol stoppar godkännandet av EU:s coronafond. Anledningen är att förslaget, som godkänts av parlamentet, bestridits juridiskt.

Omfattande europeisk polisaktion mot barntrafficking

BARNHANDEL. Sexhandeln med barn blomstrar inom EU. I en koordinerad insats i flera länder har Europol nu gripit närmare fyrahundra personer misstänkta för inblandning i hanteringen.

EU-kommissionen skrotar Dublinförordningen – inför nytt ”solidariskt” system för ”migrationsstyrning”

EU. Den överstatliga EU-unionen vill nu upphäva Dublinförordningen. Ett nytt system för att jämnt fördela ”flyktingar” mellan medlemsländerna kommer att presenteras om en vecka.

AfD vill driva Dexit-kampanj om inte EU förändras

UTRIKES. Det invandrings- och EU-kritiska partiet Alternativ för Tyskland säger sig vilja driva en kampanj om att lämna EU, om unionen inte förändras.

Sverige kan framöver tvingas betala ännu mer till EU

UTRIKES. Eftersom att Storbritannien lämnar EU, pressas de övriga länderna nu att betala mer för att täcka budgethålet. Detta skulle innebära en kraftig ökning för Sverige.  

Efter Brexit – EU ska skapa gemensam militär

EUROPA. Storbritannien var en bromskloss gällande ett gemensamt försvar inom den Europeiska unionen. Men efter att landet valt att lämna unionen trycker nu Tyskland och Frankrike på för en gemensam militär.

EU-kommissionens ordförande skriver lista över fiender

EU. Jean-Claude Juncker har nyligen erkänt att han de senaste 30 åren har skrivit en lista på personer som på något sätt korsat hans väg eller arbetat mot det totalitära EU-projektet. Vidare förnekar han bestämt sin alkoholism i samma intervju, även om hans beteende många gånger tyder på något annat.

Statskuppen i Turkiet – planerad av Erdogan?

TURKIET. Erdogan tog verkligen tillfället i akt att rensa ut sina politiska motståndare efter den planerade men misslyckade statskuppen för två veckor sedan. Är det rimligt att anta att han visste om att den skulle ske i förväg och lät den fortgå för att i efterhand kunna stärka sin egen position ytterligare?

Motståndet mot EU växer på Island

ISLAND. På Island växer motståndet mot EU. Inte sedan mätningar i november 2013 har stödet för nej-sidan varit så stark som nu. 55 procent säger nu tydligt nej till ett medlemskap.

Storbritanniens nya premiärminister vill minska migrationen

STORBRITANNIEN. Theresa May tillträder som ny premiärminister i Storbritannien efter avgående David Cameron. May beskrivs som en ”frisk fläkt” och hon vill minska migrationen till landet.

Liberalernas nya program: 8 punkter för mer EU, NATO och svenskfientlighet

POLITIK. Det politiska partiet Liberalerna har i samband med Almedalen presenterat ett nytt 8-punkters program. Nedan följer en analys av programmet som heter ”Tillsammans i Europa – åtta förslag för ett starkare EU” och som är ett program för mer globalism och svenskfientlighet.

EU-förbudet mot svenskt snus i rättsprocess igen

EUROPA. Nu ska frågan om EU:s förbud mot svenskt snus tas upp i ännu en rättsprocess. Tack vare en ny lag som reglerar tobaksprodukter tror sig Swedish Match ha en chans mot unionen.

Världens rikaste förlorar på Brexit

BREXIT. Efter att Storbritannien röstat för att lämna EU har börsen i flera länder rasat och kostat världens rikaste 127,4 miljarder dollar på en dag.

EU tar krafttag mot fruktad dominoeffekt efter Brexit

EUROPA. I fredags stod det klart att det brittiska folket röstat för att bli befriade från medlemskapet i EU. Nu försöker unionen se till att det inte blir en dominoeffekt där fler länder också försöker bryta sig loss.

Storbritannien lämnar EU – Brexit är ett faktum!

STORBRITANNIEN. Storbritannien har nu folkomröstat och Brexit är ett faktum. Samtidigt meddelar premiärminister David Cameron att han avgår.

Fler kritiska till EU och invandringen

POLITIK. Enligt en undersökning har förtroendet för den Europeiska unionen minskat drastiskt och en av de viktigaste frågorna är massinvandringen.

Folkomröstning om utträde ur EU i Storbritannien

STORBRITANNIEN. Idag lade premiärministern fram ett förslag om att en folkomröstning angående landets medlemskap i EU ska hållas under juni månad.

Gränskontrollerna kan utökas till två års tid

EU. Enligt EU:s nuvarande regler får ett medlemsland inte använda sig av gränskontroller i mer än sex månaders tid. Nu verkar det som att den tiden kan förlängas upp till två år.

Slovakien stämmer EU i Europadomstolen

EU. I ett försök att hindra EU från att genomföra det starkt kritiserade kvotsystemet för att fördela asylsökare inom unionen kommer Slovakien att stämma unionen i EU-domstolen i Luxemburg.

Nytt EU-möte efter invandringskaoset

EUROPA. Efter att man misslyckats med att fördela de 120 000 invandrare som redan anlänt till Europa kommer man nu att hålla ett nytt möte den 22 september.

EU-toppar positiva till GMO

EU. Ett förslag som vill förbjuda produkter innehållandes genetiskt modifierade grödor möter stort motstånd i EU-parlamentet.