Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

RFSU kopplas in för att förhindra våldtäkter och övergrepp vid festivaler

MÅNGKULTUR. Efter att rekordmånga sexuella ofredanden och våldtäkter begicks under festivalsommaren 2016 går nu flera festivaler och konsertarrangörer runt om i landet samman för att motverka sexuella övergrepp tillsammans med RFSU.

Misstänkt våldtäkt på Stockholmsfestival

STOCKHOLM. Under lördagskvällen inträffade en misstänkt våldtäkt inne på en offentlig toalett på området för Weekend festivalen som just nu pågår i Stockholm. Detta trots att festivalarrangörerna i år ”storsatsat” på säkerheten.

Tre tjejer blev sexuellt ofredade – polisen “glömde bort” anmälan

OSKARSHAMN. I juli månad blev tre tonårstjejer sexuellt ofredade på en festival i Oskarshamn. Händelsen blev anmäld direkt men det är först nu flera veckor senare som allmänheten och pressen får reda på anmälan. Enligt polisen beror det på att anmälan ”hamnat mellan stolarna”.

Ofredanden på festival – trots att det inte skulle ske

OFREDANDEN. Efter sommarens alla rapporter om sexuella ofredanden skulle arrangörerna för Arvika Hamnfest ta till ”krafttag” för att det absolut inte skulle ske på deras festival. Trots detta hände det och i natt blev två tonårstjejer nästa offer för vågen av ofredanden.

Artisten Marit Bergman skyller våldtäktsepidemin på “män”

SVERIGE. Problemet med alla sexuella övergrepp runt om på festivalerna i Sverige beror på att ”män tycker sig ha rätt till kvinnors kroppar”, anser artisten Marit Bergman.

Inga anmälningar om sexuella ofredanden under festivaler i Finland

NORDEN. I Finland anordnades två stora festivaler förra veckoslutet. Provinssi i Seinäjoki, med 71 000 besökare, samt Tuska i Helsigfors, med 28 000 besökare. Enligt arrangörerna gick allt bra och inga sexuella ofredanden anmäldes under festivalerna.