Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

800 000 “flyktingar” väntas resa tillbaka till Syrien?

UTRIKES. Iranska Fars (FNA) uppger nu att cirka 800 000 syriska så kallade ”flyktingar” väntas resa tillbaka till Syrien med anledning av det ryska flygvapnets insatser i landet. Samtidigt kritiserar den österrikiske journalisten Christian Saarländer tysk massmedia för att sprida vinklad propaganda mot Ryssland.

Tältlägret i Lund får vänta – bygglov krävs

INRIKES. Tältlägret som ska resas upp för asylsökande i Revingehed utanför Lund kommer ta längre tid än väntat. Anledningen är att bygglov krävs.

Protesterna mot massinvandringen i Tyskland radikaliseras

TYSKLAND. Protesterna mot massinvandringen i Tyskland, som leds av Pegida, blir allt mer radikala i sin framtoning. Senast hade man en galge framme som var ”reserverad” för förrädarna Angela Merkel och den tyske finansministern Sigmar Gabriel.

Massinvandringen får landstingen att gå på knäna

MASSINVANDRING. Flera av landstingen runt om i landet är nu så hårt pressade av den stora ström av asylsökare som besöker vårdcentralerna att många av dem nu går på knäna.

Brittisk välgörenhetsorganisation slutar ge hjälp åt “flyktingläger”

FLYKTINGKAOSET. Den brittiska välgörenhetsorganisationen Human Relief Foundation väljer nu att strypa hjälpen till ”flyktinglägret” i Calais. Anledningen är att de så kallade ”flyktingarna” i lägret inte är några riktiga flyktingar. Representanterna från organisationen anser att de inte haft någon anledning att lämna sina hemländer.

Nya prognosen: 1,5 miljoner asylsökare till Tyskland

MASSINVANDRING. De tyska myndigheterna beräknar nu att Tyskland kommer ta emot cirka 1,5 miljoner asylsökare under 2015. Förut väntade man sig att mellan 800 000 till en miljon asylsökare kommer ta sig till landet år 2015.

Kroatien stänger gränsen

MASSINVANDRING. Kroatien stänger nu gränsen mot Serbien då landet inte längre klarar av att hantera situationen. Sammanlagt ska 11 000 asylinvandrare ha tagit sig över gränsen mellan Serbien och Kroatien uppger kroatiska myndigheter.

Ryssland öppnar sitt första flyktingläger

SYRIEN. Nyligen öppnade Ryssland sitt första flyktingläger. Flyktinglägret är dock inte upprättat i själva Ryssland utan i den syriska provinsen Hama. Under invigningsceremonin tillagades det mat till 200 syriska barn som flytt undan de krigshärjade områdena i landet.

Illegala invandrare gripna i Ungern

UNGERN. Under tisdagsmorgonen grep ungersk polis ett antal personer som man misstänker har tagit sig över gränsen mellan Serbien och Ungern illegalt. Sammanlagt greps nio syrier och sju afghaner. De är de första att gripas efter att landet skärpt sina regler kring främlingar som försöker ta sig in i landet illegalt.