Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Politikerna går emot folkomröstning – driver igenom vindkraftspark på Ripfjället

”DEMOKRATIN”. Som så ofta när det gäller ”demokratin” existerar den främst i teorin. Vid en folkomröstning i Malung-Sälens kommun i Dalarna sade folket nej till en vindkraftspark på Ripfjället. Politikerna tänker dock driva igenom bygget i naturområdet, i strid med invånarnas vilja.

Skottland tänker rösta om självständighet igen

UTRIKES. En ny folkomröstning om självständighet från Storbritannien kommer att hållas i Skottland efter att det skotska parlamentet röstade röstade ja till en ny omröstning i frågan.

56 000 namnunderskrifter för “Nexit”

NEDERLÄNDERNA. Operation "Nexit", Nederländernas svar på "Brexit", har på kort tid samlat in 56 000 namnunderskrifter. Initiativtagarna vill påvisa att det finns ett intresse för en folkomröstning även i Nederländerna.

Folkomröstning om EU:s flyktingkvoter i Ungern

EUROPA. Efter att britterna röstat för ett utträde ur EU i och med Brexit har nu den planerade folkomröstningen i Ungern gällande EU:s flyktingkvoter fått vind i seglen.

Ingen folkomröstning i Ludvika!

LUDVIKA. Ludvikas kommunfullmäktige röstade ner förslaget om en folkomröstning gällande byskolorna. Trots de 2 313 namnunderskrifter som samlades in röstades förslaget ner av de folkfientliga politikerna.

Folkomröstning om utträde ur EU i Storbritannien

STORBRITANNIEN. Idag lade premiärministern fram ett förslag om att en folkomröstning angående landets medlemskap i EU ska hållas under juni månad.

Förbud mot burka i Schweiz

VÄRLDEN. En kanton i sydvästra Schweiz har infört ett förbud mot att bära burka. Att bära det muslimska klädesplagget på offentliga platser kan ge böter på uppemot 85000 kronor.

Soldater avrättade väljare i Ukraina

UKRAINA. I östukrainska Krasnoarmejsk har ukrainska soldater hindrat folk från att rösta om självständighet för de östra delarna av landet - och skjutit ihjäl minst en person.