Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Kanada förbjuder ifrågasättande av ”förintelsen”

Första landet på den amerikanska kontinenten Judisk lobbyorganisation är nöjd.

Judiska världskongressen hyllar den lilles förnekelseförbud

JUDISK MAKT. Morgan Johanssons initiativ till ett förbud mot ”förintelseförnekelse” ses som väntat med blida ögon av världens mäktigaste judiska lobbygrupp – men hyllningen kommer från vice ordföranden.

Hope not Hate: “Corona fostrar förintelseförnekare – Instagram rekryterar nynazister”

JUDISK MAKT. När konspirationsteorier om corona blir till förintelseförnekelse och unga rekryteras till nynazismen på Instagram är judiska ”välgörenhetsorganisationer” de skyldiga på spåren.

Efter “förintelseförnekelse” – nu ska “demokratiförnekelse” bekämpas

JUDISK LOBBYISM. Många ifrågasätter valresultatet i årets USA-val. Washington Post anser att man måste stoppa demokratiförnekarna.

Revisionisten Ursula Haverbeck får ytterligare ett år i fängelse

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Revisionisten Ursula Haverbeck döms igen till ett års fängelse för att ha ifrågasatt ”förintelsen”. Haverbeck släpptes bara för en månad sedan från ett tvåårigt fängelsestraff för ett liknande brott.

Ursula Haverbeck släppt från fängelset

UTRIKES. På torsdagen släpptes den 91-åriga historierevisionisten Ursula Haverbeck från fängelset, där hon har avtjänat två och ett halvt års fängelse för tankebrott.

Uppemot en fjärdedel av unga amerikaner tror inte på förintelsen

OY VEY. En enkätundersökning som genomfördes i USA visar att uppemot en fjärdedel av unga amerikaner inte tror att ”förintelsen” ägde rum eller att historien är grovt överdriven.

Gammal SS-soldat åtalad för förintelseförnekelse

YTTRANDEFRIHET. Tyska åklagare sade under onsdagen att de beslutat sig för att åtala en gammal SS-soldat för uppvigling och för att ha visat missaktning mot “nazisternas offer”.

Åsiktsbrottslingen Wolfgang Fröhlich släppt – bedöms vara för galen för fängelse

ÅSIKTSBROTT. Efter 14 år av fängelsestraff får 67-årige Wolfgang Fröhlich åka hem. Inte för att han är oskyldig till ”förintelseförnekande” utan för att domstolen bedömer honom vara ”galen”.

500 demonstranter hedrade fängslade Ursula Haverbeck på hennes 90-årsdag

ÅSIKTSDIKTATUR. I lördags, på åsiktsfången Ursula Haverbecks 90-årsdag, demonstrerade omkring 500 personer i Bielefeld i Tyskland för att uppmärksamma den rättsvidriga behandlingen av henne.

Horst Mahler gripen i Ungern

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Den 81-årige tyska advokaten Horst Mahler skulle ha inställt sig i april för att avtjäna den sista tiden av sitt fängelsestraff för att ha förnekat ”Förintelsen”, men han avvek istället för att ställa in sig på anstalten. Under måndagen greps han i Ungern.

Tysk 87-årig kvinna döms till fängelse för att ha ifrågasatt “förintelsen” – för sjunde gången

TYSKLAND. Den 87 år gamla Ursula Haverbeck-Wetzel har blivit något av en kändis i Tyskland för att ha vägrat att acceptera landets åsiktslagar. Nu döms hon till 11 månaders fängelse för att än en gång ha ifrågasatt ”förintelsen”.

Jean-Marie Le Pen döms för uttalande om “Förintelsen”

FRANKRIKE. Den före detta partiledaren för franska Front National döms nu till att betala 30 000 euro (280 000 kronor) för sitt uttalande om att gaskamrarna i den så kallade ”Förintelsen” är en ”mindre detalj i historien”.

Snart olagligt att förneka “Förintelsen” i Italien

EUROPA. Italiens lägre lagstiftande församling har röstat igenom ett förslag som gör det olagligt att kritisera den påstådda Förintelsen om personen genom det främjar, uppmuntrar till eller begår rasdiskriminerande handlingar.

“Förintelseförnekare” döms till avprogrammering

UNGERN. En domstol i Ungern har dömt en 33-årig, som kallat ”förintelsen” för en sagoberättelse, till hjärntvätt och avprogrammering. Mannen måste besöka ett koncentrationsläger och läsa en välkänd förintelsebok inom en viss tidsperiod.