Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Försäkringskassan ska utreda sin hantering efter att antalet avslag ökat kraftigt

INRIKES. Försäkringskassans avslag på sjukpenning har under de senaste åren ökat kraftigt. Nu har myndighetens högsta ledning beslutat att se över sin hantering av sjukförsäkringen.

Ilska mot Centerpartiet efter beslutet att rädda Annika Strandhäll (S)

POLITIK. Centerpartiet beslutade på måndagen att inte rösta för att fälla den kritiserade socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S) i dagens misstroendeomröstning i riksdagen, vilket väckt ilska hos de övriga borgerliga partierna.

Rullstolsburen hotas med vräkning på grund av myndighetsbyråkrati

VÄLFÄRDSSAMHÄLLET. En rullstolsburen 23-åring i Kalmar hotas av vräkning från sin bostad sedan ett byråkratiskt dödläge mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och socialtjänsten gör att han inte har någon inkomst.

Handläggare på Försäkringskassan: ”Fler avslag på ansökningar om sjukpeng ger högre lön”

INRIKES. En visselblåsare vid Försäkringskassan vittnar om hur anställda belönas med högre lön beroende på hur många avslag på ansökningar om sjukpeng de gjort.  

Skattebetalarna: Försäkringskassan största slöseriet 2017

EKONOMI. Föreningen Skattebetalarna höll en omröstning över vilket 2017 års största slöseri med skattepengar varit. Den som överlägset vann tävlingen blev Försäkringskassan som betalat ut 3,9 miljarder kronor i assistansersättning till fuskbolag.

Ny mötesplats för asylsökare

INRIKES. En ny mötesplats för asylsökare ska öppnas i Jönköping. Detta för att förenkla deras etableringsprocess genom att kunna träffa alla myndigheter på en och samma gång.

Försäkringskassan vill tvinga fram “jämlik” föräldraledighet

SVERIGE. Försäkringskassan fortsätter försöka tvinga fram ”jämlik” föräldraledighet. Man vill inte låta mammor och pappor bestämma själva vad som är bäst för deras familjer och barn utan hävdar istället att pappan måste vara hemma för att inte få en ”dålig relation” till barnen.

Ett intyg är allt som krävs för bidrag från Pensionsmyndigheten

SVERIGE. Nya avslöjanden visar att så kallade ensamkommande barn endast behöver skriva under ett intyg där de försäkrar på heder och samvete att de tror att en eller båda föräldrarna är avlidna för att få efterlevnadsstöd. Kostnaderna väntas enligt Pensionsmyndigheten stiga från 200 miljoner till 700 miljoner 2020.