Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Regimmedier blundar när våldsvänstern uppmanar till grov brottslighet under coronakrisen

MEDIA. När vänsteraktivister i Tyskland anstiftar till sabotage och allmän ödeläggelse underlåter svenska regimmedier att rapportera om det. De är nämligen djupt insyltade i denna vänster, menar tidningen Svegot.

Judiska Schibsted ville få beskydd – får avslag igen

GAMMELMEDIA. Mediekoncernen Schibsted menade förra året att man utgjorde en samhällsviktig verksamhet och ansökte därför om att få klassas som skyddsobjekt. Man fick då avslag av Länsstyrelsen och förlorar nu även i högre instans.

Svenskar: “Media är vänstervriden”

OPINION. Enligt en undersökning där man frågat invånarna i olika länder hur de uppfattar den politiska vinklingen i media har den svenska befolkningen utsett svensk media till den mest vänstervridna.

Trump “arkebuserade” representanter för mainstream-media under toppmöte

USA. Under måndagen samlade Donald Trump representanter från de stora amerikanska medieföretagen för ett inofficiellt toppmöte i New York. Det var dock inget vänskapligt möte och en källa på plats benämner det hela som en ”arkebusering” av mainstream-media.

Ni skapade skolmördaren

KOMMENTAR. Drygt ett år efter Anton Lundin Petterssons attack i Trollhättan genomlyser Mikael Karlsson medias drev mot den nationella rörelsen där en ung man används som slagträ.

Judisk mediekoncern slipper stor del av sina skulder

INRIKES. Rekonstruktionen av mediekoncernen Stampen fortsätter och ingen fordringsägare har överklagat tingsrättens ackord, vilket innebär att man slipper 75 procent av sina skulder.

Ny rapport om mediekonsumtion: “Traditionell media överges”

SVERIGE. Enligt en ny rapport från Myndigheten för press, radio och tv har teknikutvecklingen banat väg för att mediekonsumtionen blir mer personligt anpassad. När befolkningen kan bestämma själva över sitt medieanvändande väljer många att överge traditionell media.

Ny bok uppmanar svenskar att vara källkritiska till medias rapportering

MEDIA. De båda författarna bakom boken ”Det är sant! – det stod ju i tidningen!” uppmanar svenska folket till att bli mer källkritiska till vad traditionell media i form av radio, tv och tidningar sprider som ”sanning”. De menar att det inte enbart är på Facebook man bör vara vaken och ifrågasätta vad som skrivs.

Kalla fakta ikväll: Migrationsverket tystar ner övergrepp

MASSINVANDRINGEN. Det granskande programmet Kalla fakta, som sänds på den judiska TV-kanalen TV4, kommer i kvällens program att granska hur Migrationsverket medvetet har försökt att tysta ner flertalet övergrepp mot kvinnor på asylboendet Trängslet i Dalarna.

Fordringsägare samlas för att besluta om Stampens öde

GAMMELMEDIA. Judiska mediekoncernen Stampen genomgår just nu en rekonstruktion då företaget har miljardskulder. Fordringsägarna ska snart ta ställning till om rekonstruktionen av bolaget får fortsätta.

Förtroendet för “gammelmedia” minskar

OPINION. Förtroendet för ”gammelmedia” och journalister i allmänhet minskar allt mer visar en ny undersökning från Edelman Trust Barometer. Samtidigt ökar förtroendet för sökmotorer.

Alternativa medier knappar in på gammelmedia

NYMEDIA. Efter knivmorden på Ikea i Västerås delades artiklar från alternativa medier på sociala medier i större utsträckning än artiklar från SVT och SR.

SVT granskar vita bolag trots kritiken

MEDIA. Det statliga public service-bolaget Sveriges Television granskade nyligen Sveriges tio största börsnoterade bolag och kom fram till att de är för vita för det mångkulturella Sverige. Trots massiv kritik kommer man nu att offentliggöra granskningen.

Fler nedskärningar i gammelmedia

MEDIA. Dagbladet Nya Samhället blir nästa tidning att läggas ner i den pågående tidningsdöden.