Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Danmark inför gränskontroller mot Sverige

DANMARK. Danmark inför nu gränskontroller mot Sverige som en konsekvens av det ökande hotet från ”svensk” organiserad brottslighet. Gränskontrollerna ingår i ett paket med förslag till åtgärder som även omfattar en massiv kameraövervakning.

Danmark vill ha permanenta gränskontroller

DANMARK. Inför valet i Danmark den 5 juni talar statsminister Lars Løkke Rasmussen om att införa permanenta gränskontroller och att även kontrollera dem som lämnar landet.

Danskt förslag: Inför gränskontroller mot Sverige

NORDEN. 2015 införde Sverige gränskontroller mot Danmark för att stoppa det ökande inflödet av så kallade flyktingar söderifrån. Men nu vill Dansk Folkeparti att Danmark inför gränskontroll mot Sverige för att förhindra att Malmös gängkriminella färdas åt andra hållet.

Ett helt vanligt fall i massinvandringens tidevarv

MASSINVANDRINGEN. Varje dag försöker människor ta sig in illegalt i Sverige. Vissa lyckas och andra misslyckas. Denna text handlar om en som misslyckades, men som sedan ändå verkar bli kvar för att ansöka om asyl.

Övergångsregeringen förbereder förlängning av gränskontroller

INTERNATIONELLT. Danmark har meddelat EU-kommissionen om att man avser förlänga sina gränskontroller ytterligare. Sverige kommer att göra detsamma, men det formella beslutet måste tas när den nya regeringen är bildad.

Skyddsombud slog larm om Sveriges bristande gränsskydd – avsattes dagen därpå

INRIKES. Polisen och huvudskyddsombudet Ulf Rydström slog larm om de dåliga arbetsförhållanden som gränspoliser upplever. Dagen efter avsattes han från sin plats av facket.

Fler asylsökande efter att id-kontroller tagits bort

FRÄMLINGSINVASIONEN. Efter att id-kontrollerna för resande från Danmark togs bort i torsdags så har antalet migranter vid gränskontrollerna ökat kraftigt.

Trump tog återigen upp Sverige som ett avskräckande exempel

USA. Under ett tal i Florida tog USA:s president Donald Trump upp Sverige som ett skräckexempel när det kommer till gränskontroller och massinvandringen.

Regeringen får lov av EU att förlänga gränskontrollerna

MASSINVANDRING. Efter EU:s tillåtelse har nu regeringen förlängt gränskontrollerna. Regeringen förväntas dock rapportera till kommissionen varannan månad om hur arbetet med gränskontrollerna fortlöper.

SJ stoppar tågtrafik till Danmark

SVERIGE. All trafik med SJ 2000-tåg över Öresundsbron till Köpenhamn stoppas.

Norge har infört gränskontroller

UTRIKES. Norges regering beslutade idag att införa gränskontroller och utökade territoriella kontroller. Detta för att få kontroll på invandringen främst via Sverige.

Det blir inga gränskontroller – ännu

INRIKES. Det har kommit nya uppgifter från regeringen angående de tillfälliga gränskontrollerna. Regeringen och Alliansen har inte kommit överens och gränskontroller kommer därför inte införas.