Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Mångåriga fängelsestraff för Gyllene grynings ledning och parlamentariker

UTRIKES. Gyllene grynings partiledare får tillsammans med flera andra partitoppar 13 års fängelse.

Västerås minns fallna kamrater

Torsdagen den 1/11 samlades aktivister från Nordiska motståndsrörelsen och sympatisörer för att hedra kamraterna Giorgos Fountoulis och Manolis Kapelonis som tillhörde det nationalistiska partiet Gyllene Gryning. Vill ni läsa mer om dessa kamrater och deras död kan ni läsa det här. Endast de bortglömda är döda på riktigt! GIORGOS FOUNTOULIS – NÄRVARANDE! MANOLIS KAPELONIS – NÄRVARANDE!

Hund våldtagen till döds på flyktingboende

MÅNGKULTUR. I februari hittades en hund våldtagen till döds på flyktingboendet Skaramagka nära Aten. Ärendet upprör många greker och har blivit en fråga för regeringen. Men få fall med våldtagna kvinnor och barn når regeringsnivå.

Politiker från Gyllene gryning utsatt för mordförsök av vänsterextremister

GREKLAND. En parlamentsledamot från det nationalistiska partiet Gyllene gryning ska i helgen ha blivit utsatt för ett mordförsök.

Belgiska politiker straffade för Gyllene gryning-besök

EUROPA. Under den gångna veckan besökte parlamentsledamöter från det belgiska partiet Vlaams Belang det grekiska nationalistpartiet Gyllene gryning. Delegaterna blir nu straffade av det egna partiet.

Grekiska nationalister ockuperade blivande moskémark

GREKLAND. I flera år har planer gjorts för att bygga Atens första officiella moské – något som dock inte blivit av delvis tack vare protester från nationalister. Det grekiska parlamentet röstade i augusti för att snabba upp med fortsatta protester. I fredags sattes polisen in mot moskémotståndarna.

Gyllene Gryning-politiker: Israel är en evig fiende till greker

GREKLAND. Under en debatt i det grekiska parlamentet uttryckte nyligen Christos Pappas, ledamot för Gyllene Gryning, att Israel är en evig fiende till Grekland och ortodox kristendom. Nu har landets försvarsminister bett justitiedepartementet att ”agera” mot Pappas.

Folkligt motstånd mot asylboende växer: Gyllene gryning-ledare tar över kommunmöte

GREKLAND. I Vasilika, en förort till den grekiska staden Thessaloniki, planerar motsvarigheten till kommunfullmäktige att släppa in asylsökare i tomma varuhus. Detta har inte mottagits med öppna armar av lokalbefolkningen.

Gyllene gryning-ledamot stod upp mot parlamentet

GREKLAND. Det grekiska parlamentet tvingades ta en timmes paus när en Gyllene gryning-ledamot inte gick med på att låta sig avvisas från parlamentet.

Gyllene gryning höll sin åttonde kongress i Aten

GREKLAND. Nyligen höll det grekiska nationella partiet Gyllene gryning sin åttonde kongress i Greklands huvudstad Aten. Medlemmar från alla delar av landet samlades under parollen ”Vi vill ha vårt fädernesland tillbaka!”.

Ilias Kasidiaris håller brandtal: “Grekland ska inte bli ett invandrargetto”

POLITIK. En av Gyllene grynings parlamentariker höll nyligen ett brandtal i det grekiska parlamentet där han menade att landet inte skulle bli ”ett getto fullt med illegala invandrare”. Han uppmanade även alla partier att enas mot massinvandringen och för Grekland.

FILM: Gyllene gryning sprider flygblad från motorcyklar i Pireus

AKTIVISM. Nationella aktivister från Gyllene gryning körde nyligen igenom den grekiska staden Pireus på motorcyklar och spred flygblad.

Veckans låt(ar): Till Gyllene grynings ära

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront två låtar kopplade till Gyllene gryning. Detta då det i söndags var på dagen två år sedan två av partiets aktivister mördades när de vaktade en av partiets lokaler.

Minnesmanifestation för Gyllene gryning

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. På söndagen samlades aktivister från Näste 1 för en minnesmanifestation för Gyllene gryning. Manifestationen hölls utanför den grekiska ambassaden i Stockholm.

Gyllene Gryning: De nya nedskärningarna går emot den grekiska konstitutionen

GREKLAND. Förra veckan hölls en debatt i Greklands parlament om det nya lånepaket och de nedskärningar som följer. Gyllene gryning var kritiska och framförde sin syn på situationen.

FILM: Ilias Kasidiaris uttalar sig om det kommande valet

GREKLAND. Gyllene gryning tillåts inte delta i de TV-sända debatterna mellan de övriga grekiska riksdagspartiernas ledare. Ilias Kasidiaris, talesperson för Gyllene gryning, fick istället spela in ett kraftfullt uttalande som visades efter en TV-sänd debatt.

Gyllene gryning uttalar sig om den illegala invandringen till Grekland

GREKLAND. En av Gyllene grynings EU-parlamentariker har skrivit ett uttalande om varför hans parti är det enda parti som kan lösa problemet med den illegala invandringen till Grekland. Nordfront har översatt uttalandet.

Tsipras avgår och utlyser nyval

GREKLAND. På torsdagen meddelade Greklands premiärminister att han tänker avgå och utlysa nyval. Anledningen anses vara det stora missnöje som uppstått efter att premiärministern i princip sålde ut landet till de internationella långivarna för ett par månader sedan.

FILM: Illegala invandrare attackerar kustvakter

GREKLAND. På måndagen stormade illegala invandrare de grekiska kustvakterna på halvön Mytilene då de var missnöjda över den långa väntetiden när de skulle registreras av myndigheterna för att få komma in i landet.

Den grekiska skuldkrisen förvärras

GREKLAND. Efter att ha avvisat trojkans förslag på ytterligare ekonomiska åtstramningar i utbyte mot ett förlängt stödprogram går nu Grekland mot en oviss framtid som kan innebära att landet lämnar euron och blir statsbankrutt.

Åtalet mot Gyllene Gryning inleds

GREKLAND. Nu har åtalet inletts mot det nationalistiska partiet Gyllene Gryning som den sittande makten i landet menar är en kriminell organisation.

Gyllene grynings ledare är släppta!

GREKLAND. Gyllene grynings ledare Nikolaos Michaloliakos sattes i fredags, efter 18 månader i häkte, på fri fot.

Intervju med Gyllene gryning-aktivist inför söndagens val

GREKLAND. Nordfront har intervjuat en av Gyllene grynings aktivister om lokalvalet som hölls förra helgen samt valet till Europaparlamentet som kommer att hållas nu på söndag.