Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Fiasko för regeringen: endast 171 av 7 600 har klarat kraven i gymnasielagen

FRÄMLINGSINVASIONEN. Nya siffror från Migrationsverket visar att hittills har bara 171 av de 7 600 rasfrämmande skäggbarn som fick tillfälligt uppehållstillstånd genom gymnasielagen klarat av kraven.

Gymnasieafghan misstänkt för bestialisk våldtäkt

DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. En afghan som egentligen skulle utvisats men som fick stanna genom gymnasielagen, misstänks nu för en bestialisk våldtäkt av en ung förståndshandikappad kvinna i Huddinge. Kvinnan fick hållas nedsövd på sjukhuset på grund av svåra skador.

Regeringen sänker inte försörjningskraven på rasfrämmande skäggbarn just nu

FRÄMLINGSINVASIONEN. Riksdagen röstade ned regeringens förslag om att göra det ännu lättare för illegala skäggbarn att få permanenta uppehållstillstånd.

Halmstads kommun rundar gymnasielagen – anställer ”ensamkommande”

INRIKES. För att kringgå gymnasielagen har nu Halmstads kommun beslutat att införa en ”ny rutin” som gör det möjligt att prioritera så kallade ”ensamkommande” vid anställningar. För att få stanna i Sverige måste dessa efter avslutad examen nämligen visa upp ett anställningsintyg på minst två år.

Väderbiten ”ensamkommande” får gråta ut i SVT

INRIKES. SVT Nyheter låter i ett inslag en bekymrad rasfrämling gråta ut och berätta att det är så kallade ”ensamkommande” från allehanda länder som hårdast drabbats av coronaviruset. Dessa kan på grund av viruset ha svårt att finna ett arbete och riskerar därmed att inte få stanna i bidragsparadiset Sverige.

DN: ”Ensamkommande bör få coronaamnesti”

MASSINVASIONEN. Bonniertidningen Dagens Nyheter lobbar nu för att personer som utan asylskäl tagit sig in i vårt land och som omfattas av ”gymnasielagen” ska få ”coronaamnesti” och därigenom permanent få stanna i Sverige.

MP kräver fler permanenta uppehållstillstånd mitt i coronakrisen

INRIKES. Miljöpartiet vill att så kallade ens ensamkommande flyktingbarn som tillfälligt fått stanna enligt gymnasielagen ska få permanenta uppehållstillstånd. Skälet är coronapandemin.

Svenskfientlig organisation kräver amnesti för “ensamkommande” – menar att utvisningar är för dyra

DEBATT. Trots att de ”ensamkommande barnen” från Afghanistan redan fått ”amnesti” kräver gruppen ”Håll ihop Sverige – Flyktingamnesti för de ensamkommande” att de ”ensamkommande” ska få ännu mer ”amnesti”. Ett av argumenten som används av gruppen är att utvisningsprocessen är för dyr.