Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Över 200 miljoner Twitter-konton hackade

Hackare ska ha försökt sälja databasen till Elon Musk ”En av de signifikantaste läckorna jag sett”, hävdar israelisk säkerhetsanalytiker. 

Liz Truss sms till Washington efter Nord Stream-explosion: ”Det är gjort”

Ryska hackare ska ha tillgång till Truss iCloud-konto Ska ha sms:at Anthony Blinken från sin privata iPhone.

Flera myndigheter drabbade av tekniska problem

Valmyndighetens interna system ligger nere Undersöker potentiella cyberattacker.

Mossad-chefen David Barnea

Mossad-chefen har hackats

Publicerade privata foton, ID-kort och hemliga dokument Regeringen hävdar att uppgifterna är gamla.

Hackare tog över Only Fans-konto – kallade följare “niggers” och spred ISIS-videos

UTRIKES. Hackare tog över en kvinnas konto på tjänsten Only Fans, där hon tjänade tiotusentals kronor varje månad på att vika ut sig. Nu har hennes konto tagits över av hackare som använder kontot för att sprida ISIS-videos och kalla kvinnans följare för ”niggers”.

Biden avslöjade känsliga infrastrukturer för Putin: “Snälla hacka inte dessa!”

UTRIKES. När USA och Rysslands presidenter nyligen möttes ska Biden ha gett Putin en lista på amerikanska infrastrukturer som absolut inte får hackas av ryssarna. ”Jag gav dem en lista, om jag inte minns fel”, förklarade Biden efter mötet.

Gab hackad av vänsterextrem grupp – har tidigare kritiserats av ADL

VÄNSTEREXTREMISM. Det yttrandefrihetsvänliga alternativet till Twitter – Gab – har hackats. Den vänsterextrema gruppen DDoSecrets påstår sig kommit över 70 gigabyte data, däribland privata meddelanden och lösenord, som de avser att dela med sig av till journalister och forskare.

Tre personer åtalas efter att ha hackat kändisars twitterkonton

UTRIKES. Tre personer åtalas efter att ha hackat flera kändisars twitterkonton. Tillsammans lyckades de samla in över hundra tusen dollar i Bitcoin på en dag.

Israeliska forskare kan nu hacka datorer med hjälp av datorns fläkt

TEKNIK.Israeliska forskare har nu hittat en metod för att hacka datorer, genom att observera vibrationer från datorns fläkt. 

Socialdemokraternas Twitter hackad: “Stefan Löfven avgår på måndag”

INRIKES. Under söndagseftermiddagen har det noterats att Socialdemokraternas officiella Twitterkonto har tagits över av någon annan. Från kontot har man bland annat utlovat att Stefan Löfven ska avgå och att kronan ska ersättas med Bitcoin.

Datahackare kräver lösensumma – hotar med att annars släppa 11-september dokument

UTRIKES. Hackergruppen Dark Overlord kräver det amerikanska etablissemanget på en stor lösensumma, annars kommer de att släppa 18 000 dokument som kommer att ge allmänheten ”många svar” på olika konspirations­teorier om terrorattacken som utspelade sig den 11 september 2001.