Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Iransk hackergrupp släpper data från israelisk hbtq-dejtingapp

Hackning och ultimatum följs efter två dagar av läckage Expert: ”Cyberkrig”.

Läckta bilder från israeliska militär

Hackergrupp läcker israeliska försvarshemligheter

Bilder, personuppgifter och annan data har läckt ”Vi kommer att slå till när ni minst anar det”.

Iransk ayatolla: “Vi har hackat Netanyahu-familjens telefoner”

MELLANÖSTERN. Iran bekräftar uppgifter om att man lyckats installera trojaner i mobiltelefoner tillhörande den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahus familj. Själv förnekar han att så skett och skyller allt på en politisk rival.

Aftonbladet.se ligger nere – kan ha utsatts för överbelastningsattack

MEDIA. I skrivande stund kommer ett Cloudflare-meddelande upp när man går in på aftonbladet.se. Meddelandet kan tyda på att sajten utsatts för en överbelastningsattack.

Facebook kan tvingas böta 15 miljarder efter dataläcka

IT. Facebook riskerar att få böta nästan 15 miljarder kronor för förra veckans dataläcka som berörde 50 miljoner Facebookkontons privata användardata.

Användarkonton till 50 miljoner Facebookanvändare kan ha läckt

IT. Facebook har nu tvingats gå ut med att upp till 50 miljoner användares privata information kan ha läckt ut, rapporterar New York Times.

Stulna hemligheter om USA:s flygvapendrönare såldes på Darknet

IT-BROTT. Under förra månaden upptäcktes att en anonym hackare försökte sälja amerikanska militära hemligheter om USA:s flygvapendrönare MQ-9 Reaper, meddelar ett säkerhetsföretag

Underrättelsetjänster offentliggör “bevis” mot Ryssland

UTRIKES. Under natten släpptes de amerikanska underrättelsetjänsternas omtalade ”bevis” på att Ryssland försökt påverka det amerikanska presidentvalet via så kallade cyberattacker.

Neokonservativ republikan: Cyberattackerna är false flag!

USA. Den amerikanska diplomaten John Bolton ifrågasätter i Fox News anklagelserna om att Ryssland ligger bakom ”cyberattackerna” som ledde till Hillary Clintons mailskandal. Han menar att det istället kan vara en false flag-attack från amerikanska underrättelsetjänster.

Barack Obama begär utredning om “ryska cyberattacker”

USA. USA:s president Barack Obama begär att de ”cyberattacker” som inträffade i samband med presidentvalrörelsen i USA och som det amerikanska etablissemanget har skyllt på Ryssland ska utredas innan han lämnar presidentposten den 20 januari nästa år.

Hackergrupp ska utföra “elektronisk förintelse” mot Israel

IT. Hackergruppen Anonymus har utlyst en ”elektronisk förintelse” mot Israel som svar på de brott som landet har begått mot palestinier.