Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Hörbymoderaterna backar från beslutet att hala kontroversiella prideflaggan

INRIKES. Moderaterna i Hörby kommun viker sig efter påtryckningar och backar nu från sitt tidigare beslut om att inte längre hissa minoritetsflaggor, bland dem den kontroversiella regnbågsflaggan, utanför kommunhuset.

Kraftig brand i Hörby brandstation – vagnhallen övertänd

INRIKES. En kraftig brand uppstod av okänd anledning i Hörby brandstation under natten till torsdag. Räddningstjänst från Höör, Lund och Eslöv finns på plats för att försöka släcka och hindra branden från att sprida sig.

Bögflaggan halas i Hörby

INRIKES. Nu är det stopp för regnbågsflaggan med sitt judiska påbrå i Hörby kommun. Framöver hissas endast svenska flaggan och kommunflaggan.

Kamparbete och gravhögsbesök i Hörby kommun

Under lördag förmiddag den 4/1 sammanstrålade motståndsmän i Hörby för att bedriva kamp. Man delade ut över 600 flygblad i byarna Östraby, Askeröd, Västerstad, Östra Sallerup och Pärup. En del fientlig propaganda avlägsnades dessutom och ersattes med sunda budskap. Efter detta besöktes både en prästgårdspark från 1600-talet samt en gravhög, det sistnämnda för att känna […]

Inför årets Luciahögtid: Luciafirandet skrotas i Skåne – “passar inte in i Sverige”:

HÖGTIDER. I femton av Skånes kommuner har man i år satt stopp för det officiella traditionsenliga firandet med en lokal lucia. Enligt en kulturutvecklare på Hörby kommun är firandet "problematiskt" och "ligger inte i tiden".