Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Irakisk man döms efter att ha misshandlat och trakasserat sin familj

INRIKES. En irakisk man boendes i södra Sverige har dömts för misshandel och grov fridskränkning mot sin egen familj. Socialtjänsten mottog orosanmälningar efter att mannen krävt att vårdcentralen skulle kontrollera hans dotters oskuld.

Iraks förre försvarsminister har ”utvandrat” från Sverige

INRIKES. Najah al-Shammari, den bidragssnyltande förre försvarsministern som under falskt namn lurade till sig svenskt sjukbidrag är inte längre folkbokförd i Sverige.

Skandalen kring Iraks försvarsminister växer – hotar nu svenska medier

YTTRANDEFRIHET. Efter att nättidningen Nyheter Idag avslöjat att Iraks försvarsminister Najah al-Shammari är svensk medborgare, fuskar till sig bidrag, har anmälts för hustrumisshandel och har sexuella relationer med unga män, så hotar ministern att stämma svenska medier.

Finsk kvinna våldtagen av irakier

MÅNGKULTUR. En finsk kvinna våldtogs nyligen i Tallinn i Estland. Finsk media döljer delar av informationen om gärningsmannen, medan estländsk press öppet skriver om våldtäktsmannens etnicitet.

Terrordömd med tidigare utvisningsbeslut går idag fri – klagar på sin ”situation”

INRIKES. En terrordömd irakier med ett tidigare utvisningsbeslut är idag frisläppt, detta trots att Säpo ”befarar” att han kan begå framtida terroristbrott. ”Straffet” han istället fått är att han måste besöka en polisstation några gånger i veckan, någonting som hans försvarsadvokat nu överklagar.  

Rasfrämlingar extremt överrepresenterade i sexualbrottsfall i Finland

FINLAND. Enligt färsk statistik från Finland är rasfrämlingar extremt överrepresenterade när det kommer till sexualbrott i landet.

Irakisk man våldtog berusad sovande kvinna i Farsta

MASSINVANDRINGEN. En irakisk man dömdes till fängelse efter att ha våldtagit en kraftigt berusad och sovande kvinna i en lägenhet i Farsta.

Arab åtalas för tafsande på svensk kvinna – fångades på film

MALMÖ. En natt i mitten av januari fångade en övervakningskamera i centrala Malmö en arab som först kastar smällare efter en grupp nordiska kvinnor och sedan tafsar på en annan kvinna. Nu åtalas han för sexuellt ofredande vid Malmö tingsrätt.