Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Erdoğan: “Jerusalem tillhör Turkiet”

UTRIKES. Turkiet stödjer Palestina och sitt eget lands rätt till staden Jerusalem.

Serbien och Kosovo närmar sig Israel efter avtal med USA

UTRIKES. De två sydeuropeiska länderna Serbien och Kosovo närmar sig nu Israel ännu mer. Serbien meddelar att man flyttar sin ambassad till Jerusalem och Kosovo upprättar diplomatiska relationer med Israel. Detta efter ett avtal med USA.

Kravaller när myndigheterna släppte in judar på Tempelberget under ramadan

UTRIKES. Kravaller utbröt i Gamla staden i Jerusalem på söndagen när judar för första gången på många år tilläts be på Tempelberget under den muslimska fastemånaden ramadan.

Moské i Jerusalem fattade eld samtidigt som Notre Dame

JERUSALEM. En brand startade i al-Aqsa- moskén i Jerusalem samtidigt som katedralen Notre Dame i Paris tog eld i måndags.

Kontroversiell linbana byggs i Jerusalem

UTRIKES. Israels högsta planeringsmyndighet har godkänt bygget av en linbana som syftar till att stärka Israels ställning i staden – och särskilt gynna de judiska bosättare som etablerar sig i den palestinska stadsdelen Silwan.

Judarnas återuppståndna högsta domstol ska skapa ny globalistorganisation

JUDISK MAKT. De judiska domstolarna, Sanhedrin, formulerade levnadsreglerna i judarnas heliga Talmud. Nu har högsta Sanhedrin återuppstått. Den ska ersätta FN.

Ny gravskändning mot kristen kyrkogård i Jerusalem

ISRAEL. Drygt 30 gravvårdar tillhörande ett katolskt kloster strax utanför Jerusalem har slagits sönder. Israelisk polis har öppnat en utredning om misstänkt hatbrott, men katolska kyrkans högste ledare i landet säger att han av erfarenhet inte tror att utredningen kommer att leda någonstans.

Heliga gravens kyrka i Jerusalem stängs

ISRAEL. Kyrkliga ledare i Jerusalem protesterar mot judiskt förtryck.  

Guatemala planerar flytt av ambassaden i Israel till Jerusalem

UTRIKES. Guatemalas president Jimmy Morales meddelar att man har som avsikt att flytta landets ambassad i Israel till Jerusalem efter Donald Trumps beslut att officiellt erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

FN:s tydliga besked – röstar ner Trumps beslut om Jerusalem

UTRIKES. FN:s generalförsamling har idag med stor marginal röstat ner USA:s beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Detta trots uttalade hot från USA:s sida mot de länder som skulle rösta mot det sionistiska förslaget.

Israels militär: Inget fel i att mörda handikappade palestinier

UTRIKES. Efter att en rullstolsbunden palestinier sköts till döds av israelisk militär under en demonstration mot Donald Trump frias nu de israeliska soldaterna helt. En israelisk utredning menar att det inte ligger något "moraliskt eller professionellt fel" i händelsen.

Hamas: “Vi måste göra uppror mot den sionistiska fienden”

MELLANÖSTERN. Den palestinska motståndsrörelsen Hamas deklarerade under torsdagen en intifada mot Israel efter att Trump erkänt Jerusalem som judestatens huvudstad.

Palestina bryter all kontakt med Israel

UTRIKES. De palestinska myndigheterna bryter all kontakt med Israel efter en upptrappad konflikt om heliga platser i Jerusalem.

Ultraortodox jude får livstid för Pride-attack

JERUSALEM. En ultraortodox judisk man får livstids fängelse efter en dödlig attack mot Jerusalem Pride i fjol.

Ökade spänningar mellan israeler och palestinier – många döda på båda sidor

MELLANÖSTERN. Konflikten mellan israeler och palestinier ser ut att trappas upp och det talas om en "knivarnas intifada" där framför allt palestinska ungdomar som fått nog av det israeliska förtrycket har börjat knivhugga enskilda judar på gatorna i Jerusalem. Stämningen har också trissats upp av en film som visar en ung palestinsk pojke som ser ut att vara svårt skadad samtidigt som israeler skriker att de hoppas att han ska dö.

Bögar är inte välkomna i Jerusalem

HOMOLOBBYN. Flera så kallade sociala experiment, där två homosexuella män går hand i hand, har genomförts i flera stora städer. Nu har experimentet utförts i Jerusalem, där reaktionerna inte lät vänta på sig.