Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

C-toppar träter om skulden för misslyckandet

C Öland: ”Avgå Lööf!” C Kiruna: ”Nej, SD har rubbat vår kompass!”

Domstol ogiltigförklarade uteslutning av SD-politiker – fackförening överklagar

NORRBOTTEN. ”Ett hot mot demokratin” skriver Transportarbetareförbundet i ett pressmeddelande efter att Stockholms tingsrätt ogiltigförklarat deras uteslutning av en SD-politiker.

Våldtäktsvåg över norra Norrland

NORRLAND. På kort tid har flera överfalls- och gruppvåldtäkter svept över landets nordligaste delar. Våldtäkterna har lett till protester mot rasism från lokala vänsterextremister.

Mord på buss i Kiruna

MÅNGKULTUREN. Lokaltrafiken i Kiruna ställs in efter att bråk på buss lett till dödsfall.

Minskad produktion i LKAB:s Kirunagruva efter skalv

INRIKES. Brytningen i LKAB:s gruva i Kiruna har minskat till en tredjedel efter förra månadens skalv.

Skola i Jukkasjärvi i blåsväder – inte tillräckligt PK

INRIKES. En skola i Jukkasjärvi har hamnat i blåsväder efter att ha anklagats för att inte vara fanatiska kulturmarxister.

Samernas huvudstad flyttas från Lappland till Jämtland

INRIKES. Sametingets beslut i veckan att flytta sin huvudstad från Kiruna till Östersund förvånade många. Bakgrunden är den etniska konflikten mellan svenskar och samer i Lappland, samt konflikten mellan renägare och vänstersamer, samt att Sametinget genom flytten bättre kan hävda rättigheter till landområden och naturresurser utanför Lappland.

Kiruna kommun drar in på mjölk till skolbarn

KIRUNA. Pengarna har gått till annat Kiruna kommun planerar att ta bort skolbarnens lunchmjölk.

S förlorar makten i Norrbotten efter 84 år

POLITIK. Det populistiska partiet Sjukvårdspartiet har tagit makten i Norrbotten efter 84 år av Socialdemokratiskt styre. Sjukvårdspartiet beskriver sig som varken höger eller vänster och vann valet på att lova väljarna att sätta stopp för avvecklingspolitiken.

Droger och hot om skolskjutningar på skolor i Norrland

NORRLAND. I Kiruna, Boden och Skellefteå brottas skolorna med skolskjutningshot och droger. Enligt hoten ska två skolskjutningar ske nu i början av veckan.

Gruvarbetare mot homolobbyister – legendarisk hockeymatch i Kiruna

ISHOCKEY. Efter att Kiruna äntligen har två lag i samma serie var hela staden laddad till bristningsgränsen inför derbyt mellan ”grova gruvarbetare och HBTQ-certifierade världsmedborgare”.

Gaylaget floppade totalt

IDROTT. Ishockeylaget i gruvstaden Kiruna har under hela året prisats för sina regnsbågsfärgade tröjor. Men rent sportsligt blev säsongen ett fullständigt fiasko trots alla pengar och all draghjälp från media.