Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nationalmuseum: Politiska pekpinnar till klassiska konstverk hånas

KULTURMARXISM. Nationalmuseums informationstavlor vid klassiska målningar instruerar ängsligt besökarna hur de ska betrakta och begrunda konstverken på ett politiskt korrekt sätt, menar en välmeriterad arkeolog.

Invånare i krisande kommun kritiserade inköp av konstverk – polisanmäldes av politikerna

KULTURMARXISM. Sala kommun som brottas med ett underskott på närmare 60 miljoner kronor kritiserades av invånarna efter att man lagt en miljon kronor på att köpa in ett ”konstverk” i form av en grå jättepennvässare. Nu har kommunen polisanmält kritikerna för förtal.

Arga bronsvargar ska tysta oppositionella i Chemnitz

URARTAD KONST. Tio bronsstatyer föreställande arga vargar som gör ”Hitlerhälsningar” har ställts upp i Chemnitz. Bronsvargarna skäller bildligt talat på de invånare som protesterar mot främlingsinvasionen.

Nytt konstverk ska skapa osämja mellan människor i Tornedalen

ANTIKULTUR. Det nya konstverket “Tornedalskvinnan” som ställts upp i Övertorneå ser ut som en presenning eller som en tunn madrass. Nu erkänner kommunen att meningen med konstverket är att reta folk. Den nya konstnärliga installationen “Tornedalskvinnan” invigdes på torsdagskvällen i Övertorneå. Det som konstnären har försökt gestalta är en skrynklig kjol som ska följa älven, detta eftersom […]

Delar av Lars Vilks konstverk Nimis brändes ner

INRIKES. Stora delar av konstnären Lars Vilks verk Nimis förstördes under torsdagskvällen i vad som förmodas vara en anlagd brand.