Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Stämmer sin mammas läkare för sitt funktionshinder

”Han bär skulden till att mamma ej tog folsyra.” ”Insisterade inte tillräckligt.”

Läkarstudenter klagar på att lära sig om vit hud

INRIKES. Läkarstudenter vid Karolinska institutet tycker att de lär sig för mycket om vitas hud i sin utbildning. Nu efterfrågar man att få lära sig mer om andra rasgruppers hud.

Trump benådade ögonläkaren som med berått mod förstörde en kvinnas syn

DONALD TRUMP. En judisk ögonläkare, som 2017 dömdes till 17 års fängelse för att genom osanktionerade behandlingar förstört många patienters liv, benådades av Trump. En av dessa patienter kommenterar nu benådningen.

“Läkare” brände sönder penis på tvåmånaders pojke vid könsstympning

FUNDAMENTALISM. En arabisk "läkare" på en skönhetsklinik i Linköping brände sönder penisen med laser på en tvåmånaders pojke när han skulle genomföra rituell manlig könsstympning.

Våldtäktsdömde läkaren i Örebro var syrier

MASSINVANDRINGEN. Systemmedia har rapporterat att en läkare i Örebro har dömts till fängelse för våldtäkt mot en patient, men utelämnade att han är syrier.

Rasfrämling arbetade som läkare – hade ingen legitimation

INRIKES. Akademiska sjukhuset i Uppsala missade att en rasfrämling inte hade någon läkarlegitimation. Denne hann dessutom arbeta i flera månader innan ”missen” upptäcktes.

Mindre än en av sex utomeuropeiska läkare klarar läkarexamen i Sverige

INRIKES. Under de senaste fyra åren har knappt en av sex invandrarläkare klarat Socialstyrelsens grundläggande läkarexamen. Av sammanlagt 431 utomeuropeiska läkare har endast 65 blivit godkända.

Läkare står på sig när Aftonbladet konfronterar: “Alla subsahariska folkgrupper har lägre IQ”

MEDIA. Idag kom Aftonbladet med ett nytt försök att skrämma invandringskritiker till tystnad. Åtminstone en av personerna de angrep stod dock på sig bra.

Landstinget kände till att läkaren var pedofil – fick behålla jobbet

FALUN. En skolläkare tittade på barnporr i sjukhusbiblioteket och landstinget kände till mannens perversion, trots det fick han behålla jobbet. Nu är han häktad misstänkt för sexuella övergrepp mot barn.

Judar åtalade för organiserad organhandel

TEL AVIV. En grupp läkare står nu åtalade för att ha organiserat illegal internationell organhandel där de utnyttjat fattiga människor från bland annat Kosovo och Turkiet.