Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Iraks förre försvarsminister har ”utvandrat” från Sverige

INRIKES. Najah al-Shammari, den bidragssnyltande förre försvarsministern som under falskt namn lurade till sig svenskt sjukbidrag är inte längre folkbokförd i Sverige.

Skandalen kring Iraks försvarsminister växer – hotar nu svenska medier

YTTRANDEFRIHET. Efter att nättidningen Nyheter Idag avslöjat att Iraks försvarsminister Najah al-Shammari är svensk medborgare, fuskar till sig bidrag, har anmälts för hustrumisshandel och har sexuella relationer med unga män, så hotar ministern att stämma svenska medier.

SD liberaliseras ytterligare – slopar motståndet mot dubbelt medborgarskap

POLITIK. Sverigedemokraterna ska sluta driva frågan om att avskaffa dubbla medborgarskap. Partiet vill också ta bort formuleringar om människors ”nedärvda essens” ur sitt principprogram.

1,9 miljoner förlorar indiskt medborgarskap i utrensningar av ”termiter”

UTRIKES. Indiens inrikesminister vill dra in medborgarskapet för cirka 1,9 miljoner ”utländska infiltratörer” och kasta ut dem ur landet.

Sverige i topp inom EU i utdelade medborgarskap

MÅNGKULTUREN. 825 000 medborgarskap delades ut i EU-länderna under 2017. Sverige befann sig i toppskiktet och gav fler syrier och somalier medborgarskap än alla övriga EU-länder tillsammans.

SD vill stoppa utdelningen av medborgarskap

INRIKES. Sverigedemokraterna vill nu stoppa nya medborgarskap för att få tid till att se över högre krav som ska gälla för att få bli medborgare i Sverige. Hela den politiska oppositionen är emot förslaget.

Finsk partiledare vill se “Norden 2.0” med nordiska medborgarskap

FINLAND. Svenska folkpartiets partiledare har nu gått ut och sagt att det borde införas nordiska medborgarskap.

Danmark höjer kraven för medborgarskap

DANMARK. Flera av de danska riksdagspartierna har nu enats om att höja kraven för att få bli dansk medborgare. Bland annat är det språkkraven och kravet på självförsörjning som man skärpt.

“Dansk” dömdes för anstiftan till terroristhandling

DANMARK. En 55-årig marockan blev i onsdags dömd till fängelse, berövad sitt danska medborgarskap och permanent deporterad. Han dömdes för att vid flera tillfällen ha uppmuntrat till terrorism.