Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Monsanto anklagas för att i hemlighet ha finansierat forskning om växtbekämpningsmedel

UTRIKES. The Guardian avslöjar att företaget Monsanto finansierade forskningsprojekt vars resultat tjänade till att förlänga tillståndet för tillverka och sälja det cancerframkallande bekämpningsmedlet glyfosat – Monsantos stora kassako

Monsanto bedrev egen underrättelsetjänst – kartlade kritiker

STORFINANSEN. Livsmedelsjätten Monsanto har bedrivit en omfattande underrättelseverksamhet med syfte att kartlägga och smutskasta företagets kritiker. Bland de drabbade återfinns rocklegenden Neil Young och journalisten Carey Gillam.

Bakslag för Monsanto: Österrike förbjuder glyfosat

ÖSTERRIKE. Österrike har röstat för att förbjuda glyfosat, som är den viktigaste ingrediensen i Bayer-Monsantos ökända ogräsmedel Roundup. Landet blir därmed det första i EU att förbjuda kemikalien.

Bönder i Indien väljer bort grödor från Monsanto

INDIEN. Regeringen i Indien har sedan en tid tillbaka satsat på att försöka göra landets bönder mer självförsörjande. Detta har gett resultat och nu väljer allt fler jordbrukare hemmagjorda grödor framför de genetiskt modifierade som tillhandahålls av det multinationella skurkbolaget Monsanto.

Monsanto ska dömas för brott mot mänskligheten och naturen

MILJÖ. På Världsmatsdagen som hålls under oktober 2016 kommer det rovkapitalistiska företaget Monsanto att dömas för brott mot mänskligheten  och naturen.

Monsanto-larver angriper bönder

SATIR. Användning av miljögifter och GMO-grödor kan få oanade konsekvenser.

Ogräsmedlet Roundup förbjuds i Frankrike

MONSANTO. Frankrike har nu beslutat att förbjuda bekämpningsmedlet Roundup, som säljs i många trädgårds- och växtaffärer.