Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Muslimsk slöjaktivist avbröt Löfven under hans första maj-tal

1 MAJ. En muslimsk kvinna i slöja avbröt statsminister Stefan Löfven under hans tal i Malmö under första maj.

Muslimsk man ihjälskjuten på flygplats i Paris

FRANKRIKE. Under lördagsmorgonen sköts en ung muslimsk man ihjäl på flygplatsen Orly i Paris i Frankrike efter att han stulit ett vapen från en soldat.

Nyanställd gränspolis vägrar skaka hand med kvinnor

KVINNOSYN. En nyanställd passkontrollant med muslimsk bakgrund vägrar skaka hand med kvinnliga kollegor. Handskakningsdebatten är i full gång.

Muslimsk lärarstudent får fängelse för förberedelse till terrorbrott

INRIKES. Den muslimska lärarstudenten som åtalades den 7 april för förberedelse till terrorbrott har nu fått sin dom. Fem års fängelse för att ha införskaffat beståndsdelar till en bomb.

Muslim får ledarroll i Kristdemokraterna

POLITIK. Det står nu klart att muslimen Muhammed Tahsin framöver kommer att leda Kristdemokraterna i Eskilstuna. Han ser inga konstigheter i att vara medlem i ett parti med kristna värderingar.

Uppmanar elever att undvika “utmanande” kläder för att minska risken för “missförstånd”

TYSKLAND. I staden Pocking har en gymnasieskola fått 200 asylsökande som grannar. För att undvika ”missförstånd” har rektorn uppmanat de kvinnliga eleverna att inte klä sig ”utmanande”.

Muslim ville inte smaka fläskkött – får skadestånd

DANMARK. En muslimsk kvinna som utbildade sig till näringsassistent uppmanades att smaka på fläskköttet hon hade tillagat, något hon vägrade att göra. Nu får hon skadestånd från skolan efter att en domstol slagit fast att hon blev kränkt.

Anställs för att förklara för muslimska kvinnor: “Ni får inte bada med kläder på”

HÄSSLEHOLM/BJÄRNUM. Fritidsnämnden har anställt en person vars huvudsakliga uppgift är att gå runt i badhusen och stoppa muslimska kvinnor från att hoppa i bassängen med kläderna på.

Invandrare fick inte igenom skambud på bil – fick pengar för kränkning istället

DANMARK. En invandrare med muslimskt klingande namn försökte pruta på en bil med redan nedsatt pris. När säljaren svarade något ofördelaktigt tillbaka blev han anmäld och skyldig att betala invandraren 6 200 kronor.