Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Sverigebaserad rabbin skär i bebisar utan bedövning

OMSKÄRELSE. En judisk nyhetssida beklagar Ivos bedömning att rabbinen Borensteins ingrepp i pojkbebisar är ”inadekvata” – och att myndigheten kräver honom på en förklaring.

Ve den som går emot centerledningens judiska linje

KOMMENTAR. Dana Pourkomeylian gick emot centerledningens judiska linje när hon ville att omskärelse skulle förbjudas i Sverige. Hennes motion vann i partikongressen men belönades för detta med en uteslutning.

Intact Denmark söker rentvå sig genom att angripa Motståndsrörelsen

JUDISK MAKT. En dansk organisation verkar för förbud mot omskärelse av friska barn – beskylls därför för ”antisemitism”. Nu polisanmäler man själva Motståndsrörelsen för ”hatbrott” – för dess kritik av judisk omskärelse.

Förbud av manlig omskärelse antaget av Centerpartiet

JUDEFRÅGAN. Centerpartiets partistämma tog i dagarna ett beslut om att verka för att förbjuda manlig omskärelse om det inte föreligger medicinska skäl för det. Detta har gjort att företrädare för den judiska gruppen upprört antyder att det är antisemitiska idéer som ligger till grund bakom beslutet.

ADL hotar naziststämpla Island om de förbjuder omskärelse

JUDISKA PÅTRYCKNINGAR. Den dagsaktuella judisk maktorganisationen ADL hotar Island med påtryckningar ifall de förbjuder omskärelse.

Omskurna spädbarn var nära att dö

KULTURELL FANATISM. Två småpojkar höll på att dö efter att ha omskurits privat av klåparläkare.

“Läkare” brände sönder penis på tvåmånaders pojke vid könsstympning

FUNDAMENTALISM. En arabisk ”läkare” på en skönhetsklinik i Linköping brände sönder penisen med laser på en tvåmånaders pojke när han skulle genomföra rituell manlig könsstympning.

5 702 kvinnliga könsstympningar utförda i England senaste året

ENGLAND. I England har hälsomyndigheterna genomfört en ny undersökning som visar att över 5 700 flickor utsatts för könsstympning under året som gått. Det innebär fler än hundra i veckan.

Danskarna vill förbjuda manlig omskärelse

DANMARK. Nio av tio danskar vill att manlig omskärelse ska bli olagligt, enligt en ny undersökning. Judar och muslimer i Danmark är bestörta.

Socialdemokrater i Skåne satsar 3,3 miljoner på omskärelser

SKÅNE. Nu satsar regionstyrelsen i Skåne ytterligare 3,3 miljoner på omskärelser. Detta för att korta en kö på 400 pojkar ocg för att motverka att illegala omskärelser utförs.

35-åring åtalas för att ha omskurit bebis

HULTSFRED. Nu åtalas en man i 35-årsåldern som omskar en åttamånaders pojke i Hultsfreds kommun förra året.