Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Zelenskyj fråntar ortodoxa präster deras ukrainska medborgarskap

Har tidigare trakasserat kyrkan Regim-omhuldad ortodox kyrka däremot tilldelad orden.

Judisk komiker besegrade judisk godismiljardär i ukrainskt presidentval

UKRAINA. Den judiske komikern Volodymyr Zelenskij står som segrare efter söndagens presidentval. Den sittande presidenten Petro Porosjenko fick erkänna sig besegrad då det stod klart att komikerutmanaren skulle få drygt 70 procent av rösterna.

FN i krismöte efter ukrainsk kränkning av ryskt territorium

UTRIKES. Efter att Ryssland stoppat en ukrainsk kränkning av ryskt territorialvatten genom att beskjuta och beslagta tre ukrainska fartyg har spänningarna på Krimhalvön ökat. Samtidigt som Ukraina utlyst militärt undantagstillstånd håller FN:s säkerhetsråd krismöte.

Ukrainas president vill bli av med rysk-ortodoxa kyrkan: “Åk hem till Ryssland!”

UKRAINA. Trots att över hälften av Ukrainas befolkning är ortodoxt kristna vill landets västvänlige president inte se den rysk-ortodoxa kyrkan i landet. ”Åk hem!”, uppmanar han den rysk-ortodoxa hierarkin i Ukraina i ett uttalande, trots att det är i Ukraina som kyrkan har sin vagga.

Andrej Saveljev: ”Den verkliga makten ligger hos oligarkerna”

INTERVJU. Nordfront har intervjuat den ryske nationalisten och tidigare parlamentsledamoten Andrej Saveljev som idag är ledare för partiet ”Storryssland”.

Avhopp från regeringen i Ukraina

UKRAINA. Efter att den ukrainska regeringen överlevt en missförtroendeomröstning väljer nu Julia Tymosjenkos parti ”Fäderneslandet” att lämna regeringen, samtidigt som man anklagar samma regering för att vara tillsatt av tvivelaktiga affärsmän och oligarker.

Porosjenko kräver ännu fler vapen från USA

UKRAINA. Ukrainas judiske president Petro Porosjenko kräver nu ännu fler vapen från USA. Denna gången gäller det sammanlagt 1 240 missilkomplex av typen Javelin.

Porosjenko erkänner: “Störtandet av Janukovytj var grundlagsvidrigt”

UKRAINA. Petro Porosjenko erkänner nu att störtandet av den förre presidenten Viktor Janukovytj var en illegitim kupp.

Ukrainska statsvetare riktar skarp kritik mot Porosjenko

UKRAINA. Ukrainska statsvetare är starkt kritiska till Petro Porosjenkos första år som Ukrainas president. De menar att om han inte slutar att ”ljuga” och ”bluffa” så kommer hans dagar som statschef att vara räknade.

Carl Bildt rekryteras av judisk oligark

RYSSLAND. Sveriges före detta statsminister Carl Bildt har rekryterats till energibolaget LetterOne, ägt av den judiske oligarken Michail Fridman.

Porosjenko hyllar Röda armén med choklad

UKRAINA. Ukrainas skrupellösa president, den judiske oligarken Petro Porosjenko, tillverkar och säljer choklad som hyllar skapandet av Röda armén. Detta trots att han förbjudit firandet i Ukraina.