Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Flaggbränning, folkmord och “Hets mot folkgrupp”

INSÄNDARE. Erik reflekterar i denna insändare över vad som är brottsligt och leder till straff i Sverige.

Hörbymoderaterna backar från beslutet att hala kontroversiella prideflaggan

INRIKES. Moderaterna i Hörby kommun viker sig efter påtryckningar och backar nu från sitt tidigare beslut om att inte längre hissa minoritetsflaggor, bland dem den kontroversiella regnbågsflaggan, utanför kommunhuset.

Bögflaggan halas i Hörby

INRIKES. Nu är det stopp för regnbågsflaggan med sitt judiska påbrå i Hörby kommun. Framöver hissas endast svenska flaggan och kommunflaggan.

Skelleftebo fick bögflagga nedhalad – mottog brev från frihetskrigande grannar

SKELLEFTEÅ. Mats Bergqvist hade under en tid förargat sina grannar genom att dagligen flagga för homolobbyn på sin gård. När han offentligt trotsade en vädjan från grannarna att sluta valde någon till slut att klippa av flaggstångsrepet.

Ingen Prideflagga vid Sölvesborgs kommunhus

BLEKINGE. I Sölvesborg kommer inte längre den så kallade Prideflaggan att hissas vid kommunhuset, vilket den gjort i samband med Pridespektakel sedan 2013. "I fortsättningen får endast den svenska flaggan hissas", säger kommunalrådet Louise Erixon (SD).

Homolobbyn möter på motstånd i Göteborg

INRIKES. Masthuggskyrkan i Göteborg valde även i år att hissa en så kallad prideflagga i samband med att det dekadenta jippot West Pride snart går av stapeln. Flaggan fick dock inte sitta kvar länge.