Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Finska justitiedepartementets fulspel som ska förinta Blåsvarta rörelsen

Hoppas på domstolens samarbetsvilja Ansvarig minister är sannfinländare.

SD ger Salvinis nya EU-grupp kalla handen: “Vi vill vara med konservativa partier”

EUROPA. ”Ett Europa av nationer med nationalstaten i centrum, stopp för all illegal invandring och skydd av nationell kultur och identitet”, är målen för den italienska inrikesministern Matteo Salvinis nya grupp i EU-parlamentet. Sannfinländarna och Dansk Folkeparti har valt att ansluta sig, men SD säger att de trivs bättre i sin konservativa EU-grupp.

Sannfinländarnas partiledare Timo Soini lämnar posten

FINLAND. Efter Sannfinländarnas partikongress i sommar kommer partiledaren Timo Soini att lämna sin post. Både den konservativa Sampo Terho och den mer hårdföre Jussi Halla-aho har visat intresse att leda partiet.

Utmanare till Timo Soini vill rensa upp inom pressen

FINLAND. Riku Nevanpää, vice ordförande för den fosterländska organisationen Suomen sisu, har meddelat han tänker kandidera om ordförandeposten i Sannfinländarna. Han ställer bland annat krav på att det ska rensas upp i tjänstemannakåren och journalistkåren.

Finland kan komma att införa medborgarlön

FINLAND. Den finska regeringen kommer att prova på att införa så kallad medborgarlön i begränsad skala under en kortare tidsperiod innan man bestämmer sig för att införa det permanent.

Finsk minister: Asylsökare är en säkerhetsrisk

FINLAND. En finsk minister har nu öppet sagt att asylsökare i Finland utgör en säkerhetsrisk efter att invandrare begått ett antal våldtäkter i Finland.

Toppmedlem i Sannfinländarna: förkastligt att bjuda in flyktingar till sitt hem

FINLAND. Efter att Finlands statsminister gått ut på Facebook och sagt att han ska ta emot några asylsökande i sitt hem, samt uppmanat andra att göra likadant, får han nu hård kritik av Sannfinländarnas Olli Immonen. Han menar att statsministerns uppmaning är ansvarslöst.

Sannfinländarna: “Flyktingar är objudna gäster”

FINLAND. Enligt Sannfinländarnas partisekreterare är så kallade flyktingar oftast inte alls på flykt och han jämför dem med objudna gäster som får det allt för bra i Finland.

Sannfinländarnas partiledare tilldelas posten som utrikesminister

FINLAND. Idag presenterades den nya regeringen i Finland. I presentationen av den nya regeringen framgår det att Sannfinländarnas partiledare Timo Soini blir landets nya utrikesminister.

Finsk politiker: “Tvångssterilisera afrikaner!”

FINLAND. En politiker från partiet Sannfinländarna menar att det är nödvändigt att sterilisera afrikanska män så att det sociala välfärdssystemet inte ska kollapsa av enormt stort barnafödande.

Sannfinländarna tar plats i borgerlig regering

FINLAND. Invandringskritiska partiet Sannfinländarna tar nu plats i en borgerlig regering i Finland.

Sannfinländarnas ungdomsorganisation vill ha homostaty i Helsingfors

FINLAND. Efter en längre tids gräl inom Sannfinländarna i Helsingfors uppger partiets lokala ungdomsorganisation att de fortfarande vill att en homoerotisk staty ska resas upp i Helsingfors. Ungdomsorganisationen anser att det har ett ”kulturellt värde”.

Finnarna har liten tilltro till den liberala demokratin

FINLAND. En Gallup-undersökning visar att finnarna har liten och sjunkande tilltro till den liberala demokratin.

Ny utredning: Invandring kostar Finland miljarder varje år

FINLAND. En ny utredning visar att invandringen kostar Finland 700 miljoner euro, motsvarande 6,5 miljarder svenska kronor årligen.