Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Bonnier och Schibsted utökar sin makt – startar eget Postnord

JUDISK MAKT. Mediejättarna Bonnier och Schibsted startar nu ett gemensamt distributionsbolag som ska konkurrera med bland annat Postnord. ”Sweship” är namnet på företaget som ska leverera e-handelsvaror till svenska hushåll.

Aftonbladet går dåligt – 26 journalister får sluta

LÖGNPRESSEN. Den judiskägda sossetidningen Aftonbladet har efter att gått dåligt en längre tid ålagts att spara 100 miljoner kronor. Nu försvinner 26 journalister från tidningens redaktion.

Schibsted köper upp Stampens lokaltidningar

MEDIELANDSKAPET. Ägandet över svensk media blir allt med koncentrerat när Schibsted tar kontrollen över Stampen och företagets samtliga lokaltidningar, där Göteborgs-Posten ingår. Tidigare i år köpte judiska Bonnier upp Mittmedia och alla deras lokaltidningar.

Judisk mediekoncern är till salu

MEDIA. Den judiska mediekoncernen Stampen är till salu.

Judiska medier betalade miljontals kronor för att få igenom det nya EU-direktivet

JUDISK MAKT. De judiskt ägda mediejättarna Bonniers och Schibsted placerade lobbyister i Bryssel och betalade ut miljontals kronor för att få igenom det nya EU-direktivet om upphovsrättsskyddat material på nätet – det som har kallats slutet för dagens internet.

SvD inte intresserade av att rapportera sanna nyheter

MEDIA. Den judiska tidningen Svenska Dagbladet rapporterar inte att våldtäktsanklagelserna mot Brett Kavanaugh var falska och att ännu en kvinna nu erkänner detta. Kritiken från SvD:s följare på Twitter är hård.

Nordfront Fake News Awards: Här är den slutgiltiga listan

NORDFRONT. I samband med att Donald Trump presenterade vinnarna i sin tävling ”Fake News Awards” utlyste Nordfronts nyhetsredaktion en motsvarande tävling. Efter noga överväganden har en tio-i-topp-lista tagit form och presenteras nu.

Judisk mediekoncern erkänner: Regeringen följer våra direktiv

MEDIA. Efter en intensiv hets- och lögnkampanj mot Motståndsrörelsen proklamerar nu Aftonbladet och Svenska Dagbladet stolt att regeringen väljer att agera efter deras direktiv. Samtidigt försöker man återigen att felaktigt peka ut organisationen som terroristisk och ansvarig för brottsliga handlingar.

Judiska Schibsted ville få beskydd – får avslag igen

GAMMELMEDIA. Mediekoncernen Schibsted menade förra året att man utgjorde en samhällsviktig verksamhet och ansökte därför om att få klassas som skyddsobjekt. Man fick då avslag av Länsstyrelsen och förlorar nu även i högre instans.

Schibsted och Mittmedia bildar ny allians

SVERIGE. Mediehusen Mittmedia och Schibsted bildar ny allians och startar en ny mediekoncern. Syftet bakom affären är att Schibsted vill minska sitt engagemang i media och ha ett större fokus på digitala plattformar. Medans Mittmedia vill få ökade resurser att satsa digitalt.