Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Moderater: “Vi löser det där med antisemitismen”

ANTISEMITISM. Två toppnamn inom Moderaterna presenterar i en tidningsartikel ett eget åtgärdspaket mot ”antisemitismen” och ”rasismen” på skolor i Malmö och hela Sverige. Börja på Sfi!” kräver man.

SFI-lärare blåser i visselpipan: “Lärare och elever rekryterar till IS helt öppet”

INTERVJU. Nordfront har intervjuat en kvinna som jobbar som SFI-lärare någonstans på en skola i södra Sverige. Hon berättar om IS-rekryteringar, dödshot och systematiskt fusk.

Malmö stad kräver återbetalning på miljoner efter SFI-fusk

INRIKES. Malmö stad kräver återbetalning på flera miljoner från företaget Astar efter fusk inom SFI.  

Rasfrämlingar vill ha betald ledighet

GISLAVED. Nyanlända rasfrämlingar som ingår i ett skattesubventionerat etableringsprogram i Arbetsförmedlingens regi är missnöjda och vill ha betald ledighet under sommaren. Den nyanlända Muhammed Yuhia kräver samma rättighet som den arbetande befolkningen i Sverige.

Endast 40 procent av invandrarna går klart SFI-kurs

MASSINVANDRINGEN. Svenska för invandrare (SFI), syftar till att lära invandrare svenska i tal och skrift. Att kunna kommunicera på svenska är en förutsättning för att invandrarna ska klara av ett vardagsliv och kunna söka jobb samt därigenom kunna försörja sig själva genom arbete här i landet. Men enligt en undersökning som Skolverket gjort, är det endast 40 procent av invandrareleverna som slutför sin SFI-kurs.

Brist på SFI-lärare: Nu föreslås lön under fortbildning

SVERIGE. Det finns inte tillräckligt med SFI-lärare för att lära ut svenska till alla invandrare som tar sig in i landet. Därför föreslår nu regeringen att de lärare som väljer att fortbilda sig inom SFI ska få behålla 80 procent av sin lön under utbildningen.