Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Regeringen sprätter iväg pengar på vaccin mot covid-19

Spenderar över en miljard kronor Täcker ”behovet” för de kommande två åren.

”Arbetarledarens” reservbostad kostade 59 miljoner – har stått tom sedan december

Förväntas stå tom i två år till Om den då inte behagar statsministern, krävs en annan lösning.

Regeringen kräver ett bistånd på över 45 miljarder

”Höj biståndet både för 2021 och för 2022-34!”

Uppgifter: Upploppsstödjare i USA finansieras av Soros – och skattebetalarna

USA. Grävande journalister menar att olika rörelser som stöder raskravallerna i landet finansieras av George Soros samt med skattemedel.

Regeringen satsar 1 miljon på konst till maskar

INRIKES. Konst för insekter och maskar är viktigare än barnens byskolor. Så sent som i höstas saknade Nordmalings kommun 10 miljoner kronor. Nu tillför regeringen 1 miljon kronor extra, pengar som öronmärks för konst till Nordmalings insekter och maskar.

Tio i topp, skatteslöseriet 2018 — tomma asylboenden på första plats

INRIKES. En soffa för 12 miljoner och miljonregn över tomma asylboenden är några av de galenskaper som finns med på Skattebetalarnas förenings lista 2018, över skatteslöseriet i landet.

Moderaten Hillevi Engström får miljoner i “fallskärm”

KORRUPTION. Socialdemokrater och moderater är överens. Den stora klumpsumman Engström får kan visserligen ”sticka i ögonen, men det är så här det brukar gå till”, säger Upplands Väsby kommun.

Malmö stad kräver återbetalning på miljoner efter SFI-fusk

INRIKES. Malmö stad kräver återbetalning på flera miljoner från företaget Astar efter fusk inom SFI.  

Regeringen satsar miljarder på jämlikhet i skolan – invandrare prioriteras

INRIKES. Flera miljarder kommer framöver att avsättas till att förbättra skolresultaten meddelar regeringen, dock kommer pengarna främst att slösas på rasfrämlingar.  

Första spadtaget på ett bygge kostade 117 000 kronor 

INRIKES. Nyligen hölls en så kallad ceremoni för att se det första spadtaget tas på platsen där ett blivande trygghetsboende ska byggas. Hela kalaset gick på 117 000 kronor.  

Judisk församling ber regeringen om ”krisfinansiering”

INRIKES. Judiska församlingen i Göteborg blev ifjol utsatta för ett brandattentat och ber nu därför regeringen om ”krisfinansiering” som de uppger ska gå till utökad brandsäkerhet. Efter att Judiska församlingen i Göteborg den 9 december ifjol utsattes för ett brandattentat mitt under en pågående ”ungdomsfest”, ser de nu en chans att suga ut mer skattepengar […]

Konstnärsnämnden ger miljontals kronor i bidrag till kompisar

INRIKES. Det har kommit fram att ledamöter inom myndigheten Konstnärsnämnden har delat ut miljontals skattepengar i bidrag och stipendier till personer de känner.

Landsbygdsminster Bucht dyr i drift – språkkurser för kvarts miljon under ett år

SVERIGE. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) har avslöjats vara dyr i drift. Bland annat ska han ha använt skattepengar till språkkurser i engelska, dyra resor och hyrbilar i samband med dessa.  

Hundratals miljoner till asylbolag för tomma fastigheter

SVERIGE. Flera långtgående avtal tecknades mellan kommuner och externa asylbolag under förra årets massinvasion av rasfrämlingar. När massinvandringen minskat något står nu många platser tomma runt om i landet till en kostnad på 2,5 miljoner kronor dagligen. Pengar som förstås går till landets alla asylbaroner.

Hög kostnad för könsneutrala toaletter i Luleå

KULTURMARXISM. Rättvisepartiet Socialisterna anser att det i Luleå finns så många könlösa människor att alla kommunens lokaler måste förses med ”könsneutrala toaletter” åt dessa. Endast Moderaterna yrkade avslag på förslaget när det visade sig att det kunde kosta uppåt 50 miljoner kronor.