Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Regeringen beordrar ny folkräkning

Har tappa kontroll över hur många som bor i Sverige Myndigheter får i uppdrag att ange illegala invandrare.

Arbetsförmedlingen röjer skyddade uppgifter

Ny rutin från Skatteverket gjorde att uppgifterna röjdes Upp emot 250 personer ska ha fått uppgifterna röjda.

Skatteverket trakasserar systemkritisk bloggerska – vill driva in skatt på Swish-gåvor

YTTRANDEFRIHET. Bloggerskan Helena Edlund trakasseras av Skatteverket som vill driva in skatt på frivilliga Swish-gåvor som hon fått av sina läsare. Hon misstänker att syftet egentligen är att skapa ett prejudikat för att försvåra för regimkritiska bloggare och medborgarjournalister att utöva sin verksamhet.

Systemet bekämpar kritiker via Skatteverket – kan vara olagligt

YTTRANDEFRIHET. I ett försök från systemet att med hjälp av Skatteverket försvåra för fria journalister och åsiktsbildare att ta emot finansiella gåvor trakasserade Skatteverket prästen och bloggerskan Helena Edlund. Nu visar det sig att Skatteverkets beslut kan vara olagligt.

Svarta trafikskolor konkurrerar med de lagliga – riktar sig mot invandrare

INRIKES. Kriminella nätverk tjänar stora summor pengar på att öppna svarta trafikskolor, som nu börjar konkurrera ut de lagliga trafikskolorna. De svarta trafikskolorna riktar sig för det mesta mot invandrare som inte kan svenska.

Runt 200 000 personer i Sverige är skrivna på felaktiga adresser

INRIKES. Enligt Skatteverket är 200 000 personer skrivna på felaktiga adresser runt om i landet, varav hälften av dem har adress i Sverige men bor utomlands.

Skatteverket nekade djävulsnamn på ettåring

INRIKES. Ett föräldrapar i Uppsala som ville ge sin ettårige son namnet Lucifer har fått avslag av både Skatteverket och förvaltningsrätten.

Skatteverket utökar sin underrättelseverksamhet

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Skatteverket får utökade befogenheter att bedriva underrättelseverksamhet som inte är kopplad till skattebrott.

Fabian Fjälling står upp för yttrandefriheten efter hetsartikel i Expressen

MEDIA. Medborgarjournalisten Fabian Fjälling går till skarp attack mot den judiska kvällstidningen Expressen. Detta efter dagens hetsartikel där systemets orwellianska metoder mot medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen hyllas.

Skatteverket ska se över internethandeln

INTERNET. Skatteverket tänker granska internethandeln och även försöka ge sig på det så kallade Darknet. En närmare granskning ska göras för att utreda vad som är möjligt att beskatta.

Skatteverket granskar personer bakom terrorfinansiering

INRIKES. Ett sjuttiotal personer granskas just nu av Skatteverket eftersom de misstänks ha finansierat terrorism – utan att skatta för det.