Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

“Våldtäktspolisen” från Skellefteå blir av med jobbet

VÄSTERBOTTEN. En 37-årig polis från Skellefteå som dömts för sexuellt ofredande mot en flicka och som dessutom varit misstänkt för en våldtäkt på en ung kvinna förlorar nu sitt jobb.

Hovrätten fastställer sexualbrottsdom mot Skellefteåpolis

VÄSTERBOTTEN. Skellefteåpolisen Christoffer Lindberg döms till dagsböter för sexuellt ofredande av en 17-årig flicka.

Vindkraftverk rasade utanför Skellefteå

INRIKES. Ett vindkraftverk har kollapsat i Jörn utanför Skellefteå.

Skellefteå kommun straffas för ansiktsigenkänning på gymnasieskola

1984. Förvaltningsdomstolen dömer Skellefteå kommun till böter och varning för brott mot dataskyddsförordningen för att man registrerat elevers närvaro med ansiktsigenkänning.

Polis friades för våldtäktsanklagelse – döms nu för sexuellt ofredande

SKELLEFTEÅ. Förra året lade åklagaren ner åtalet om våldtäkt mot Skellefteåpolisen. Nu döms Christoffer Lindberg för sexuellt ofredande av en ung flicka.

Lärare dog på hårt coronadrabbad skola i Skellefteå

SKELLEFTEÅ. Kågeskolan i det hårt coronadrabbade Skellefteå tvingades stänga efter att tio lärare smittats av corona. Nu har en av dem avlidit och enligt en lokal smittskyddsläkare kan större delen av skolan vara smittad.

Skelleftebo fick bögflagga nedhalad – mottog brev från frihetskrigande grannar

SKELLEFTEÅ. Mats Bergqvist hade under en tid förargat sina grannar genom att dagligen flagga för homolobbyn på sin gård. När han offentligt trotsade en vädjan från grannarna att sluta valde någon till slut att klippa av flaggstångsrepet.

Polis friades från våldtäktsanklagelser – åtalas nu för nya sexualbrott

SKELLEFTEÅ. Förra året lade åklagaren ner åtalet om våldtäkt mot Skellefteåpolisen. Nu åtalas Christoffer Lindberg för sexuellt ofredande av en ung flicka.

Månadsmöte och kampsport i Näste 6

Lördagen den 14/3 så samlades medlemmar och aktivister för ett månadsmöte i Skellefteå. Dagen började med ett kort möte där man gick igenom nya direktiv för att sedan packa ihop sina grejer för en heldag i kampens tecken. Man började med att lära ut HLR, att lägga en person i stabilt sidoläge samt de teoretiska […]

Antirasist begärs häktad för mordförsök på ung flicka

SKELLEFTEÅ. Under tisdagsmorgonen blev en ung flicka knivhuggen på ett industriområde i Skellefteå. Idag begärdes den antirasistiske företagaren Jesper Blylod häktad misstänkt för mordförsöket

Misshandlade och urinerade på flickvän – nu hamnar chilenaren bakom lås och bom

VÄSTERBOTTEN. Det räckte inte att fegt misshandla sin vita flickvän när hon sov - efteråt urinerade han också på henne. Dessutom döms den adopterade chilenaren Jonathan Bryggman för flera hot mot folk i hans omgivning.

Exklusiv intervju: “Polismannen våldtog mig”

WEBBTV. Se Studio Bothnias intervju med kvinnan som anmälde en polisman i Skellefteå för våldtäkt.

Ung kvinna berättar: “Polismannen sa att han skulle ‘hjälpa mig’ – slutade med att jag våldtogs”

POLISVÅLD. Nyligen skrev media om en polisman i Västerbotten som misstänks för våldtäkt på en ung kvinna. Nordfront kan nu avslöja att det rör sig om den rasfrämmande Skellefteåpolisen Christoffer Lindberg.

Skellefteåskola betygsatte elever utifrån SD-hets – tvingas be om ursäkt

VÄSTERBOTTEN. Efter att en gymnasieskola i Skellefteå avslöjats med att utforma vänsterextrema prov i skolan där eleverna betygsätts efter hur bra de hetsar mot SD tvingas skolan nu be om ursäkt och ändra sina rutiner.

Våldsbejakande extremist-bekämpare ljög om IS-återvändare i Skellefteå

SKELLEFTEÅ. En person i Skellefteå kommuns arbetsgrupp mot så kallade våldsbejakande extremism påstod att kommunen hade flera IS-återvändare. Detta ledde till bråk mellan det socialdemokratiska kommunalrådet och toppmoderater i kommunfullmäktige.

Skellefteåkvinna döms för tre våldtäkter mot prepubertal pojke

VÄSTERBOTTEN. I en ovanlig dom döms en ung kvinna av Skellefteå tingsrätt till 10 månaders sluten ungdomsvård för tre fall av våldtäkt mot barn. Brottsoffret var endast nio år gammal när den första våldtäkten skedde och elva år vid den sista.

27-åring knivhögg sin egen mor i ansiktet

SKELLEFTEÅ. Trots att 27-åringen helt oprovocerat knivhögg sin egen mor i ansiktet döms han av Skellefteå tingsrätt endast för grov misshandel till 1 år och 8 månaders fängelse. Tingsrätten skriver att det endast berodde på tillfälliga omständigheter att modern inte skadades allvarligare.

Hovrätten fastställer dom mot Rädda barnen-afghan – men kvinnan får lägre skadestånd

BROTT. Den afghan som i december dömdes till två och ett halvt års fängelse för bland annat olaga hot, misshandel och våldtäkt av en gift småbarnsmamma som han var älskare åt fick idag sin dom av hovrätten.

Otrohetsaffär med Rädda barnen-afghan slutade i mardröm

INRIKES. En svensk, gift tvåbarnsmor inledde under 2017 en otrohetsaffär med en afghansk asylsökare. Det visade sig vara ett mycket dåligt beslut – och början på en utdragen mardröm.

42-årig kvinna åtalas för åsiktsbrott – ville att våldtäktsmän skulle försvinna

VÄSTERBOTTEN. "Neger djävlar försvinn", skrev den 42-åriga kvinnan från Skellefteå på Facebook angående en ovanligt brutal gruppvåldtäkt i Västerås. Efter en anmälan av djurplågaren Tomas Åberg åtalas hon nu för "hets mot folkgrupp".

Viftade med polisbrickan på krogen – nu varnas Skellefteåpolisen

SKELLEFTEÅ. När en ordningsvakt försökte få ordning på polismannens onyktra hustru blev han irriterade och visade sin polislegitimation. "Det blir rapport till chefen", ska polismannen ha sagt, men nu är det han som får en varning för tjänstefel.

Droger och hot om skolskjutningar på skolor i Norrland

NORRLAND. I Kiruna, Boden och Skellefteå brottas skolorna med skolskjutningshot och droger. Enligt hoten ska två skolskjutningar ske nu i början av veckan.

Offentligt i Skellefteå

AKTIVISM. Lördagen den 6 oktober samlades stora delar av Näste 6 i Skellefteå för en offentlig aktivitet och månadsmöte. UPPDATERAD MED FILM!

Studio Bothnia #9: Strippor, kultur och nazistgäng på stan SWISH: 0702518079

STUDIO BOTHNIA. Under lördagskvällen var det äntligen dags för ett nytt avsnitt av Studio Bothnia. Fulladdat med nya gäster och ämnen sände Eklund och Holmqvist från den nya norrländska studion.

Utländsk läkare våldtog barn i Skellefteå – åklagare kräver utvisning

SEXUALBROTT. En barnläkare som misstänks för ett stort antal sexuella övergrepp mot barn, bland annat i Skellefteå, försvarar sig i rättegången med att i hans hemland gör man mer omfattande kroppsundersökningar.

Jimmie Åkesson på valturné med afrikan – Nordfront på plats i Skellefteå

VALÅR. Tillsammans med afrikanen Jonas Chongera höll Jimmie Åkesson torgmöte i Skellefteå. Men till skillnad från i Luleå tidigare under måndagen blev han inte utbuad.

WEBBTV: Historia med Eklund & Holmqvist #5 — Hällmålningarna på Finnforsberget

WEBBTV. Robert Eklund och Simon Holmqvist fortsätter att utforska Finnforsbergets historiska platser. Denna gång besöker man ett stenbrott från bronsåldern med unika hällmålningar.

WEBBTV: Historia med Eklund & Holmqvist #4 — Finnforsrövarna

RÖVARHISTORIA. Eklund och Holmqvist är tillbaka med en riktig rövarhistoria: På 1500-talet plågade ett rövarband Skelleftebygden med både stölder, dråp och trollkonster.

Unika norrländska hällmålningar vandaliserade

KULTUR. Tusentals år gamla hällristningar utanför Skellefteå har vandaliserats med sprayfärg.

Trästockfestivalens Nils Andrén har återuppstått i Umeå – vill att främlingar ska kunna “äga” konserter

VÄSTERBOTTEN. Efter fiaskot med Trästockfestivalen 2016 kom festivalgeneralen Nils Andrén att avgå från sin post. Nu har han återuppstått i Umeå där han arbetar för mer "mångfald" för stadens festivaler.

Efter skohögarna: Badkar mot nazister?

ANTIRASISM. Efter att gamla skor gjorde entré i det offentliga samtalet som "antinazistisk" symbol har man nu även tagit upp kampen med hjälp av badkar. "Det ska vara en påminnelse från förintelsen med gaskammare, duschar och badkar", förklarar Ida Östensson som ligger bakom idén.

Arnstad och Tamas bjöd på show i Skellefteå

REPORTAGE. Under onsdagen föreläste bluffhistorikern Henrik Arnstad tillsammans med författaren Gellert Tamas på Anderstorpsskolans aula i Skellefteå. Nordfront var på plats för att lära sig mer om "det svenska hatet".

Vilt slagsmål när “ensamkommande” skulle ha fotbollsturnering

SKELLEFTEÅ. Under långfredagen anordnades en fotbollsturnering i Eddahallen i Skellefteå. Vid något skede utbröt bråk där både publik och spelare var inblandade. Polis tillkallades och nu är flera personer misstänkta för misshandel.

Bilbränder i Västerbotten under helgen

VÄSTERBOTTEN. Det importerade fenomenet med att bränna bilar verkar även börja få fäste i norra Norrland. Under helgen har tre anlagda bilbränder inträffat, två i Umeå och en i Skellefteå.

“Genusfotograf” i Skellefteå vill bryta normer tillsammans med Norran

KULTURMARXISM. En så kallad genusfotograf ställer idag ut sina bilder på välkända profiler i Skellefteå längs gågatan i centrum. Bilderna är tagna ur ett så kallat genusperspektiv där syftet är att utmana "stereotypa bilder".

Baldergymnasiet i Skellefteå blundar för främlingars sexuella trakasserier

SKELLEFTEÅ. Gymnasieskolan Balderskolan har länge haft stora problem med rasfrämlingar som trakasserar och förföljer svenska elever. Efter denna terminsstart har läget blivit så akut att elever går ut i lokaltidningen och anklagar lärarna för att blunda för problemet.

Unga kvinnor i en bil attackerades av fem invandrare – männen greps men åtalas ej

SKELLEFTEÅ. Tre unga kvinnor blev attackerade av fem utländska män när de satt i sin bil. Männen försökte slita upp de låsta dörrarna samt bagageluckan på bilen. Åklagaren väljer dock att lägga ner fallet i "brist på bevis".

Två kvinnor våldtagna vid festival i Skellefteå

INRIKES. Polisen utreder två misstänkta överfallsvåldtäkter som skedde i Skellefteå i samband med festivalen "Matfesten".

Trästockfestivalen – första åtalet väckt mot 19-årig “ensamkommande”

BROTT. Polisen i Skellefteå fick ta emot hela 14 anmälningar om sexuella övergrepp efter Trästockfestivalen, som ägde rum under juli månad. Nu har det första åtalet väckts mot ett 19-årigt så kallat ensamkommande flyktingbarn.

Ytterligare tolv anmälda sexuella ofredanden på Trästockfestivalen

SKELLEFTEÅ. Under natten har inte mindre än tolv anmälningar om sexuellt ofredande kommit in från Trästockfestivalen, dit festivalarrangörerna valde att bussa in "nyanlända" från närliggande orter.