Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Mora gymnasium om barnvåldtäktsdömd elev: “Vi har inte informerat föräldrar”

DALARNA. Mora gymnasium har inte informerat föräldrar till skolans elever att en av deras skolkamrater nyligen dömdes för en gruppvåldtäkt mot en 14-årig flicka.

Skolverket stryker antiken i ny kursplan för grundskolan

SKOLAN. Elever kommer inte längre att få lära sig om antiken i svensk grundskola. Detta enligt en ny kursplan som presenterats av Skolverket.

Tidigare Umeå-rektor döms för pedofilbrott

BROTT. Håkan From har tidigare varit rektor på flera skolor i Umeå kommun, men fick inte arbeta kvar efter två sexköpsdomar. Nu dömer Umeå tingsrätt honom igen för försök till köp av sexuell handling av barn samt barnpornografibrott till en månads fängelse.

Kiruna kommun drar in på mjölk till skolbarn

KIRUNA. Pengarna har gått till annat Kiruna kommun planerar att ta bort skolbarnens lunchmjölk.

Norrländska skolor kan tvingas bryta mot lagen för att hålla undervisning

SKOLAN. Att rekrytera lärare till landets skolor har blivit nästintill omöjligt i takt med att undervisningen politiseras allt mer. Nu tvingar lärarbristen skolor i Norrland att fjärrundervisa eleverna via Internet, trots att det är olagligt om det sker över kommungränserna. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Könsförvirrade ungdomar kräver eget omklädningsrum på gymnasieskola

KULTURMARXISM. På en gymnasieskola i Eskilstuna ska det nu byggas ett "könsneutralt" omklädningsrum, detta efter önskemål från eleverna själva som anser att könsförvirrade personer inte kan byta om i vanliga omklädningsrum för kvinnor respektive män.

Skola för zigenare uppvisar “allvarliga brister” och åläggs högt vite

SKOLA. Roma kulturklass som tillhör den kommunala Hammarbyskolan var tänkt som en särskild skola för endast zigenare där man bland annat har undervisat på både svenska och romani. Nu har Skolinspektionen beslutat att Stockholm kommun måste betala ett vite på nästan två miljoner för de allvarliga brister som "kulturklassen" uppvisat.

Skolbarn i Lund tvingas in i kriminalitet

INRIKES. Enligt ett antal föräldrar tvingas deras barn in i grov kriminalitet efter hot från äldre ungdomar på skolan. Enligt föräldrarna handlar det i flera fall om droghandel och alla myndigheter, inklusive polisväsendet, står handfallna.