Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Zigenare tältar på en skolgård i Malmö

INRIKES. Ett flertal zigenare tältar sedan en tid tillbaka på en skolgård till en grundskola i Malmö. Skolans vaktmästare får väcka dem varje dag innan skolan börjar.

Politiker i Ljungby vill ha tältläger för utlänningar

SMÅLAND. Det blev ett rungande ja till inventering av mark för tältläger när kommunfullmäktige röstade i Ljungby.

Kommuner uppmanas utreda tältläger

MASSINVANDRINGEN. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap uppmanar tillsammans med Migrationsverket landets kommuner att leta efter mark där man kan anlägga tältläger för nyanlända invandrare.

Nytt tältläger utanför Lund snart klart

MASSINVANDRINGEN. Det är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som beslutat att anlägga ett tältläger i Revinge utanför Lund.

Förslag om tältläger på flera orter

INRIKES. Fyra platser föreslås där det skulle gå att ha tältläger. De ska tillsammans kunna inhysa 3 000 personer.

Tältby i Sverige blir verklighet

ASYLKAOSET. Efter att ha snabbat på bygglovsprocessen och tagit bort rätten till att överklaga beslutet så kommer Myndigheten för samhällsskydd och beredskap med största sannolikhet att börja bygga Sveriges första tältläger på onsdag.

Tältlägret i Lund får vänta – bygglov krävs

INRIKES. Tältlägret som ska resas upp för asylsökande i Revingehed utanför Lund kommer ta längre tid än väntat. Anledningen är att bygglov krävs.

Fler tältläger planeras i Sverige

INRIKES. Samtidigt som de första tältlägren byggs utanför Lund undersöks möjligheten till att bygga fler. De nya tältlägren skulle bli betydligt större än det nuvarande.

Person med tungt arbetsfordon rev zigenarläger

KÄVLINGE. Under helgen slog ett antal zigenare upp ett tältläger i ett skogsparti. En okänd person rev senare lägret med hjälp av ett tungt arbetsfordon.