Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Frankfurts flygplats evakuerades – man skrek “Jag ska döda er alla! Allahu Akbar!”

TYSKLAND. Flygplatsen i Frankfurt evakuerades igår då en man hotade att utföra ett terrordåd. Mannen ska ha skrikit ”Jag ska döda er alla! Allahu Akbar”, innan poliser med dragna vapen grep honom.

Poliser med automatvapen patrullerar julhandeln i Stockholm

INRIKES. På grund av en förhöjd risk för terrordåd har Polisen i Stockholm skickat ut polispatruller beväpnade med automatvapen. Polisen beskriver det som en ”trygghetsskapande åtgärd”.

Macron och Merkel vill strama åt gränskontrollerna i EU och censurera internet

EU. På tisdagen genomförde EU-ledare och högre tjänstemän en konferens där säkerheten inom EU diskuterades. Man vill införa stramare gränskontroller och möjliggöra att inom en timme ta bort ”extremistiskt innehåll” från internet.

Polisen har fått indikationer på terrorhot i Sverige

INRIKES. Polisen har fått information om att ett terrorbrott kan ha planerats i Sverige. Nu inleder man en nationell särskild händelse, för att förbereda sig på eventuella hot.

FBI klassar konspirationsteorier som terrorhot

TERRORHOT. En FBI-rapport anger att konspirationsteoretiker nu utgör terrorhot mot USA.

Samhällshot tvingar Kaknästornet att stänga för allmänheten

TERRORBEKÄMPNING. Kaknästornet stänger för allmänheten. Kostnaderna för att förstärka skal- och säkerhetsskydd är för höga.

Storbritannien varnar medborgarna: Förhöjt terrorhot i Sverige

SÄKERHET. Storbritanniens utrikesdepartement varnar nu medborgare som reser till Sverige då man bedömer att risken för terrordåd är större än tidigare.

Överväldigande majoritet: Deportering av icke-européer bästa sättet att förhindra terrordåd

VECKANS FRÅGA. Hur ska europeiska länder göra för att inte drabbas av nya terrordåd?

Säpo har gripit flera män med koppling till IS

INRIKES. ”Säkerhetspolisen har en tydlig bild av att det pågår radikalisering och rekrytering i Örebro”, så skriver Säpo i ett pressmeddelande idag efter att de gripit flera personer som bland annat är misstänkta för att ha rekryterat till IS.