Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Vinningen stor men kortvarig för vit forskare som ljög om indiansk bakgrund

Motiven: Snabbare karriär och bättre betalt Nu avslöjad och hudflängd.

Universitet tvingas ställa in föreläsning om biologiska kön

Våldsvänstergrupp hotade universitet Ställer in ”omänsklig” föreläsning om kön i Berlin. 

Universitet blir av med miljoner i donationer på grund av covid-restriktioner

Enskild viktigaste välgöraren har fått nog ”Sätter inte min fot på universitetet för än alla restriktioner avskaffats” Har tidigare donerat närmare 100 miljoner kronor

Judisk makt stärker greppet om Argentinas största lärosäte

Judisk makt Toppuniversitet i Argentina profilerar sig öppet som bekämpare av ”antisemitism” och ”nazism”.

Yale University: “Vita får mitt blod att koka – vill döda dem”

ANTIVITHET. En kvinnlig indisk psykiatriker och forskare förklarar i föreläsningen Det psykopatiska problemet med den vita mentaliteten, hållen vid Yale University – att hon vill skjuta ihjäl vita.

Två amerikanska universitet går över lik för politisk korrekthet​

POLITISK KORREKTHET. Två prestigeuniversitet i USA anklagas för likskändning efter att ben från svarta använts i antropologikurs.

Att gå på universitet eller inte?

KOMMENTAR. Studio Bothnia tog nyligen upp en intressant fråga; huruvida nationella bör gå på universitet eller inte. Det är en fråga som även förtjänar att tas upp i skrift, skriver Fredrik Vejdeland.

Kaliforniens universitet har raskategoriserat folkgrupper inför beslut om kvotering

UTRIKES. En het debatt pågår just nu i Kalifornien i USA om kvotering av icke-vita personer till universitetet. I ett försök att klargöra debatten har Kaliforniens universitet raskategoriserat olika folkgrupper, det visar sig att man har en synnerligen bred definition av vita.

Fem rasfrämlingar arresterade för att ha bränt ner “flyktinglägret” i Grekland uppdaterad

FRÄMLINGSINVASIONEN. De numera hemlösa rasfrämlingarna vill resa längre norrut i Europa. Lokala tjänstemän på Lesbos kräver av regeringen att göra sig av med invadörerna. 150 forskare i Sverige kräver att ”flyktingarna” ska få komma hit.

Föreläsare vid universitet sa “Judar är skickligast” – får sparken för “antisemitism”

1984. En universitetsföreläsare sammanknippade i samtal med sin kursledare några olika folkgrupper med specifika positiva egenskaper. En tribunal avskedar sedan honom för ”antisemitism” och ”rasism”.

Kulturmarxism – ett gift för utbildningsväsendet i USA

KULTURMARXISM. ”Kunskap och lärande är koloniala konstruktioner. Prestation och möjlighet är vit-överhöghets-begrepp.”  Så sammanfattar Russia Today den pedagogiska strategi som breder ut sig i Amerika.

Cambridge University försvarar: “Vita liv spelar ingen roll”

STORBRITANNIEN. Universitetsläraren Priyamveda Gopal tweetade ”Vita liv spelar ingen roll” samt ”Avskaffa vithet!”. Hennes lärosäte kommenterar att ”yttrandefrihet råder” medan kritik mot Gopals uttalanden förklaras vara ”oacceptabel” och ”måste få ett slut”.

Kina utnyttjar svenska universitet för militärforskning

INRIKES. Hundratals forskare på svenska universitet jobbar för Kinas försvarsmakt.

Kravet på brittiska universitet: Utradera rasskillnader till år 2025

UTBILDNING. Vissa raser är mindre framgångsrika rent akademiskt än vita. Detta ska nu brittiska universitet ändra på till år 2025.

Collegeprofessor kallar vithet för terrorism: “Inte kontroversiellt i den akademiska världen”

RASHAT. Den afrikanske professorn Johnny Eric Williams i USA kallar vithet för terrorism. En normal åsikt på universiteten, försvarar han sig.

För få kvinnliga professorer på Chalmers – satsar 300 miljoner på topprekryteringar

UTBILDNING. ”Farligt” att det finns så få kvinnliga professorer på universiteten. Nu topprekryteras kvinnor för att stärka lärosätenas anseende.

Ny feministisk konspirationsteori – manliga professorer dödar kvinnors försöksdjur

FEMINISM. Anledningen till att fler män än kvinnor arbetar som professorer beror inte på att män och kvinnor är olika utan på manschauvinistiskt sabotage. Detta enligt en rapport som lyfts fram av SVT.

Jordan Peterson blir av med sin titel vid Cambridge universitet – för en annan persons tröjas skull

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Den populäre psykologen Jordan Peterson skulle bli gästprofessor vid universitetet i Cambridge. Nu blir han av med den titeln.

Vit man på New York-universitet avslöjad som “rasist”

RASISM. ”Jag älskar vita människor”, ropade den unge vite mannen. Nu har den hat-spridande vit makt-studenten identifierats, rapporterar den judiska tidningen New York Times.

Finsk professor: “Bra för klimatet om finländarna försvinner”

BEFOLKNINGSUTBYTET. Helsingforsprofessorn Kristina Lindström hoppas att finländarna inte ska föda fler barn.

Orban förbjuder genusvetenskap: “Det är en ideologi och inte vetenskap”

UNGERN. Enligt en ny ungersk lag är inte längre genusvetenskap berättigat till statligt stöd, samtidigt som akademiska institutioner förbjuds att lansera nya kurser i ämnet. ”Ett hot mot akademisk frihet”, dundrar nu vissa universitet medan regeringen anser att akademiker bör syssla med vetenskap istället.

Studenter på anrikt universitet bytte ut Shakespeares porträtt mot en svart feministisk poet

KULTURMARXISM. Vid Ivy League-universitetet University of Pennsylvania har studenter plockat ned skolans porträtt av William Shahespeare och ersatt det med den svarta feministen och författaren Audre Lorde.

Linnéuniversitetet delar ut stipendier till asylsökande

VÄXJÖ. Linnéuniversitetet i Kalmar och Växjö delar ut stipendier till asylsökande främlingar från utomeuropeiska länder, detta för att de ska kunna studera i Sverige utan att behöva betala lagstadgade terminsavgifter. På Linnéuniversitet i Kalmar och Växjö vill man uppenbarligen försöka höja bildningen hos de utomeuropeiska asylsökande invandrarna som tar sig in i landet. Man är så […]

Regeringen vill ha akademisk polisutbildning

UTBILDNING. Den nya regeringen har gett sitt samtycke till förslaget om en akademisk polisutbildning, vilket sägs vara en mycket efterlängtad förändring.

Ny kvoteringsplan för universiteten

KVOTERING. Regeringen har satt som mål att hälften av landets professorer ska vara kvinnor år 2030. För att nå detta mål skärper de nu kvoteringen till landets universitet och högskolor.

Anti-vita kräver reformer på amerikanskt college

USA. En grupp ”progressiva” ungdomar på Matteo Ricci College har i förra veckan ockuperat rektorns kontor efter att deras krav på reformer inte tagits tillräckligt seriöst. Deras krav innebär bland annat att mindre fokus läggs på det europeiska perspektivet och att de anställer mer färgade professorer.

Studenter tolererar lögner om kön, ras, ålder och längd

KULTURMARXISM. I ett Youtube-inslag intervjuas ett antal studenter på University of Washington om frågor beträffande identitet.